"El documental" estrena "Lone Star, l'estrella que va marcar el camí"

Demà, a les 23.40, l'espai del 33 "El documental" estrena "Lone Star, l'estrella que va marcar el camí", dirigit per Marcel Cifré i Raúl Roda. Aquesta producció de Viàticdocs amb la col·laboració de TV3 i de TVE explica la trajectòria d'una banda de rock nascuda a finals dels anys cinquanta que va canviar la història musical espanyola.

"Lone Star, l'estrella que va marcar el camí"

Lone Star és una banda de rock dels anys cinquanta formada a Barcelona en una època fosca, un moment de censura i repressió estatal que no permetia l'entrada de la cultura pop estrangera i per tant no era senzill promoure's. La banda destaca per l'obertura a les influències del pop-rock del Regne Unit i dels Estats Units, i esdevé un grup poc comercial.

El film té la participació, entre d'altres, dels cantants Miguel Ríos, Rosendo, Teddy Bautista i Loquillo; del productor Gay Mercader, del periodista Àngel Casas, dels antics components de la banda Joan Miró i Enrique López, i també del biògraf del grup, Ezequiel Moreno.

Sinopsi

El documental fa un recorregut històric pels més de quaranta anys de vida del grup des de la perspectiva de Lone Star Revisited, una nova formació integrada per dos dels músics originals, Sebastià Sospedra i Jerónimo Martínez.

Al llarg del film es recrea la història de la que ha estat considerada la millor banda de rock dels anys seixanta i setanta a l'estat espanyol i es revisa la seva discografia, en què destaca "Mi calle" i "Adelante".

Fitxa tècnica

Direcció i guió: Marcel Cifré i Raúl Roda

Productor: Marcel Cifré, Julia Cobo i Raúl Roda

Productor executiu TVC: Jordi Ambròs

Productor delegat TVC: Joan Pavón

Director de fotografia: Raúl Roda

Muntatge: Octavio Rodríguez

Directora de producció: Julia Cobo

tv3.cat/eldocumental

tv3.cat/documentals

twitter.com/eldocumental33

Anar al contingut