A "Dreamers", 36 emprenedors tenen el repte de crear quatre aplicacions mòbils

"El documental" estrena "Dreamers" i descobreix el món dels lutiers amb "El complex de Stradivarius"

Demà, dijous 22 de febrer, a partir de les 22.00, "El documental", al 33, oferirà dues històries: el repte de crear un violí, amb la reemissió d'"El complex de Stradivarius", i el de crear una aplicació mòbil, amb l'estrena de "Dreamers. Els dos documentals també es podran veure a tv3.cat.

"El complex de Stradivarius"

El barceloní David Bagué és un dels lutiers amb més talent del món, i s'entrega en cos i ànima a la construcció dels violins amb un únic propòsit: "La meva tendència és crear aquest violí transcendent que un dia es pugui apropar a la sensació de veure un Miquel Àngel o un Stradivarius."

David Bagué i Soler, lutier de renom internacional i protagonista del documental, va descobrir que volia fer violins quan tenia dotze anys. Actualment és un dels lutiers amb més personalitat i talent del món. Cada vegada que comença a construir un instrument, ja sigui per a un músic de primera com per a un estudiant, intenta donar el màxim de si mateix. El seu és un ofici desconegut, infreqüent, i on l'emoció, la passió i la devoció són elements imprescindibles. Cada encàrrec és una nova aventura, un nou repte creatiu i una nova oportunitat per reafirmar-se.

"El complex de Stradivarius" segueix el procés de creació d'un violí, des que Bagué rep l'encàrrec fins al moment clau en què el músic prova l'instrument per primera vegada. La feina de lutier ha variat molt poc des de fa tres segles. És un ofici artesà que requereix mesos de feina per donar vida a les peces, en un acte de recolliment i concentració que culmina amb la col·locació de "l'ànima" de l'instrument i amb l'envernissat, on es barreja alquímia i ciència, i que determina la qualitat del so.

El documental, un viatge interior i creatiu, porta David Bagué als boscos de Panneveggio a la recerca de la fusta perfecta. Es trasllada a Cremona, la ciutat de referència de la lutieria i dels admiradors de Stradivarius, on explora el Museo Stradivariano i assisteix a un concert del seu amic Jordi Savall. També viatja fins a Califòrnia, on visita el recentment traspassat Ruggiero Ricci, per a molts, un dels millors i més llegendaris violinistes del segle passat.

La fase final d'aquest recorregut, que es desenvolupa al llarg d'un any, comença quan David conclou el violí, moment en què es trobarà amb les dues grans figures musicals Leonidas Kavakos i Abel Tomàs, i acaba a Nova York, amb el lliurament de l'instrument al client. En aquest moment se sentirà la veu del violí i se sabrà si David ha aconseguit la transcendència que tant desitja.

El film, dirigit per Josep Padró, és una història de recerca de l'excel·lència a través d'un lutier de prestigi internacional que obre la porta a un ofici desconegut, ple de romanticisme i contradiccions. L'espectador s'endinsa en aquest món, on art i artesania, geni i tècnica, tradició i modernitat, lentitud i rapidesa, es contraposen i es complementen amb la mateixa harmonia que el so de les notes que surten dels seus violins.

El treball és una producció de Karavan Films, amb la coproducció de TV3, i amb la col·laboració de MEDIA Antena Catalunya i l'ICEC.

"Dreamers"

Tot seguit, "El documental" estrena "Dreamers", una producció dirigida per Dani de la Orden que parla de l'experiència d'Imagine Express, un projecte impulsat per Xavier Verdaguer amb l'objectiu de generar negoci en el sector de la telefonia mòbil.

És un viatge de quatre dies en un tren que portarà els participants de Barcelona a París i, finalment, a Londres. Hi participen 36 somiadors, que no es coneixen entre ells: 12 ments creatives, 12 enginyers de software i 12 persones de negoci. El repte que se'ls proposa és formar grups de tres membres amb la finalitat de crear una aplicació mòbil per a un d'aquests quatre sectors: salut, turisme i cultura, social o tema obert.

Les idees desenvolupades durant aquest viatge exprés es presentaran a inversors al London Eye de Londres, on el millor equip de cada sector rebrà un premi per tirar endavant el projecte. 36 desconeguts, 12 equips i 4 premis.

"Dreamers" és una producció de Play Time Movies amb la coproducció de Nebraska Produccions i amb la col·laboració de TV3.

tv3.cat/eldocumental

tv3.cat/documentals

twitter.com/eldocumental33

Anar al contingut