"El documental" emet "Pauls Planet"

Demà, a les 23.50, el programa "El documental" emet "Pauls Planet", un treball dirigit per Aleix Barba i Marc Sirisi que se submergeix en el dia a dia del músic Paul Fuster, prenent com a fil conductor la seva gira en bicicleta per Catalunya.

Paul Fuster és un músic, cantant i compositor nord-americà de pares catalans que un dia va decidir embarcar-se en una gira de 60 dies per pobles de Catalunya. Cansat de tocar només els caps de setmana, va fabricar la seva bicicleta i la seva guitarra amb materials reciclats i va recórrer més de 2.000 km. En aquest documental, Fuster mostra una manera diferent d'entendre la música, un camí tan pròxim i tan intens com l'honestedat de les seves cançons.

La gira va començar el 4 d'abril del 2013 a Cardona, el poble de la seva mare i on el Paul s'havia establert. El resultat van ser 60 dies de viatge, durant els quals va fer 55 concerts i 2.080 km, que l'artista va recórrer amb una bicicleta i una guitarra fetes per ell mateix.

"Pauls Planet" és un documental dirigit per Aleix Barba i Marc Sirisi que segueix el músic des dels mesos abans de començar la gira, quan s'estava fabricant la bici i la guitarra. Sense censura, sense trampes, el llargmetratge és un mirall que mostra qui és aquest artista de pares catalans nascut a Minnesota que torna, després d'haver estat set anys fora, per reprendre el "contacte amb la gent" i disposat a "canviar les actituds del rock'n'roll".

Molts quilòmetres concentrats en noranta minuts, plens d'anècdotes i de cançons de folk-rock d'arrel d'un músic que no deixa indiferent i que és disseccionat en el film per Joan Pons "El Petit de Cal Eril", Magda Bonet, Juanjo Muñoz, Gerard Quintana i fins i tot pel seu pare, el cardiòleg Valentí Fuster, entre d'altres.

"Pauls Planet" es va estrenar en el marc del Festival Beefeater In-Edit 2013.

Festivals

II Ressegna di Cinema Catalano, Roma, Itàlia, 2014

Beefeater In-Edit, Festival Internacional de Cinema Musical de Barcelona, 2013

Fitxa tècnica

Direcció, edició i càmera: Aleix Barba i Marc Sirisi

Producció: Mireia Badia

Compositor: Paul Fuster

Supervisió musical: Juanjo Muñoz

Una producció de Rendez Vous - RV Films

tv3.cat/eldocumental

tv3.cat/documentals

twitter.com/eldocumental33

Anar al contingut