Imatge del documental "Bajarí"
Imatge del documental "Bajarí"
El 13 de febrer

El documental "Bajarí" s'estrena a Nova York dins el Dance of Camera Festival

El dissabte 13 de febrer, la Film Society of Lincoln Center de Nova York acollirà la projecció d'aquesta pel·lícula documental, dirigida per Eva Vila, que fa un retrat del món de la cultura gitana a Barcelona. "Bajarí" és una producció de  Lastor Media - Cromosoma en coproducció amb TV3, amb la participació de TVE i amb el suport de l'ICEC i l'ICAA. La iniciativa és del Màster en Documental de Creació de la Universitat Pompeu Fabra, amb la col·laboració de l'Academia de las Artes y las Ciencias del Flamenco, la Fundación Tablao Cordobés i l'Ajuntament de Barcelona.

Entre el dia 12 i el 16 de febrer, la 44a edició del Dance of Camera Festival de Nova York projectarà una seixantena de pel·lícules relacionades amb el món de la dansa. El documental "Bajarí" participa en aquest certamen gràcies a la col·laboració de l'Institut Ramon Llull. La projecció del film d'Eva Vila es farà el dia 13 de febrer, dins la secció oficial d'aquest festival de dansa.

Amb aquest documental, la directora ha anat a buscar les arrels del flamenc a Barcelona de la mà de la comunitat gitana. La història narra l'arribada de Karime Amaya, neboda néta de la gran bailaora Carmen Amaya, a Barcelona, que es diu "Bajarí" en llengua caló. A partir d'aquí, decideix treballar amb un grup d'artistes locals en un nou espectacle que la portarà a descobrir les seves arrels.

La pel·lícula va iniciar la seva gira mundial al prestigiós International Documentary Film Festival Amsterdam l'any 2012 i es va estrenar a la gran pantalla el setembre del 2013. Des de llavors, ha viatjat al Festival Internacional de Cine de  Guadalajara, a Mèxic; s'ha projectat al Festival Mediawave d'Hongria; al Parnü International Film Festival, a Estònia; al Festival de Cinema de Màlaga; al DocsBarcelona, a l'International Documentary Film Festival Flahertiana, a Rússia, i al Yamaha International Documentary Film Festival, al Japó, entre altres.

 

Fitxa tècnica

Direcció i guió: Eva Vila
Idea original: Cándido Álvarez i Eva Vila
Producció: Oriol Ivern i Tono Folguera
Producció executiva: Eva Cebrián, Jordi Ambrós i Jordi Balló
Direcció de fotografia: Joan Tisminetzky
So directe: Juan Sánchez "Cuti", Marcos Casademunt i Francesc Gosalves
Edició: Ernest Blasi i Núria Esquerra en col·laboració amb Víctor Kossakovski
Direcció de producció: Mariona Claveria
Direcció d'artistes: Cándido Álvarez

 

Projecció al Latin American and Iberian Film Festival

El film "Bajarí", juntament amb la coproducció de TV3 "El virus de la por", de Ventura Pons, s'han projectat aquesta setmana a la inauguració del Latin American and Iberian Film Festival, que organitza el Departament d'Espanyol i de Portuguès de la Universitat de Califòrnia-Los Angeles en col·laboració amb el Latin American Institute.

 

tv3.cat/documentals

 

Anar al contingut