El disc "Arkandú", del Super3, premi Enderrock com a millor disc de públic familiar per votació popular

Aquest migdia s'ha donat a conèixer el veredicte dels Premis Enderrock 2016. XVIII Premis de la Música Catalana per votació popular i el disc "Arkandú", l'últim treball del Super3, ha estat reconegut com el millor disc de públic familiar. La gala de lliurament dels premis tindrà lloc el 3 de març al Teatre Municipal de Girona.

Tot just uns dies després de celebrar 25 anys, el Super3 ha rebut un gran regal d'aniversari, ja que el disc "Arkandú" ha estat reconegut com a millor disc de públic familiar per votació popular dels Premis Enderrock 2016. XVIII Premis de la Música Catalana.

Els guanyadors dels Premis Enderrock 2016 per votació popular s'han donat a conèixer aquest migdia a Barcelona, en un acte que també ha servit per lliurar els reconeixements anuals a la indústria musical. La votació popular ha rebut 17.540 vots d'usuaris únics registrats a través de la pàgina web d'Enderrock, un 9% més que l'any passat. Els Premis Enderrock atorgats per la crítica ja es van fer públics al gener i entre els guardonats hi ha Adrià Puntí, Xarim Aresté, Núria Graham, Obeses, Trau o Els Pets.

La XVIII gala de lliurament dels Premis Enderrock de la Música Catalana tindrà lloc el dijous 3 de març al Teatre Municipal de Girona, presentada pel duet Xuriguera & Faixedas.

"Arkandú", l'últim disc del Super3

El disc "Arkandú" va sortir al mercat  l'octubre passat, coincidint amb la Festa dels Súpers, que en portava el mateix títol. Ràpidament es va convertir en disc de platí, amb 40.000 còpies venudes en només quatre dies.

"Arkandú" inclou 13 cançons interpretades per la família del Super3, plenes de valors i de temàtiques positives. Amb col·laboracions com l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i la coral de l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc), el disc suposa una aposta important del Super3 per uns continguts i una producció musical de màxima qualitat.

Amb lletra i música de Marc Parrot, i el segell de la discogràfica Blanco y Negro, les cançons del disc "Arkandú" tracten vessants com la màgia ("Arkandú"), el treball en equip ("Som un equip"), l'amistat ("Amics de veritat"), la natura ("Monstres microscòpics") o el valor de conèixer moltes llengües ("It's amazing").

La Lila, el Desmond, el Pau, l'Àlex, el Fluski, la Pati Pla, el Senyor Pla i el Rick són els intèrprets d'unes cançons que combinen històries pròpies de les trames televisives amb propostes més universals i que inclouen un tema amb participació del Biri Biri i un altre dels SP3, el grup musical del Super3.

Menció especial mereix la col·laboració de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) que ha participat en el tema "Tan diferents", una balada interpretada per la Lila, i "Jo vinc d'un món de foc", un tema amb aires de l'Edat Mitjana cantat pel Desmond. Aquest últim tema ha comptat també amb la participació de la coral de l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc).

Un pas més en l'aposta per l'anglès

L'aposta del canal Super3 per l'anglès, amb formats específics i versions originals, té un reflex també en el disc amb la cançó "It's amazing". Interpretada pel Fluski de la família del Super3, fa un pas més i convida els nens i nenes a aprendre, no només l'anglès, sinó altres llengües com el francès, el japonès o l'italià.

El disc s'acosta a la natura amb "Monstres microscòpics", es mou a ritme de mambo a "Pati Pla", fa un especial homenatge a la vida en família amb "Petits desastres", i proposa també un tema, "Amb els ulls tancats", que convida precisament a tancar els ulls per descobrir un món de sensacions a través de l'olfacte, l'oïda o el tacte, i que tot sovint passa desapercebut. El tema dels SP3 "Sempre a punt" és una invitació a ballar i cantar en qualsevol festa.

Les cançons del disc

 1. "Arkandú" (Lila)
 2. "Petits desastres" (Àlex, Pau, Desmond, Lila, Fluski)
 3. "Monstres microscòpics" (Pau)
 4. "Som un equip" (Pati Pla)
 5. "3, 2, 1... Amunt!" (Pati Pla)
 6. "Jo vinc d'un món de foc" (Desmond)
 7. "Tan diferents" (Lila)
 8. "Tenim un pla" (Senyor Pla i Rick)
 9. "Amics de veritat" (Lila)
 10. "Pati Pla" (Rick)
 11. "It's amazing" (Fluski)
 12. "Amb els ulls tancats" (Pati Pla)
 13. "Sempre a punt" (SP3)

Videoclip tema "Arkandú"

super3.cat