Declaracions a Catalunya Ràdio

El dirigent sindical Josep Maria Àlvarez alerta de la precària situació laboral dels joves amb formació

El secretari general del sindicat UGT de Catalunya, Josep Maria Àlvarez, lamenta que els joves amb formació de casa nostra treballin amb contractes precaris. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Òscar Fernández, Álvarez ha afirmat que s'ha aprofitat la crisi per degradar drets laborals i socials. El dirigent sindical també ha apostat per canviar el sistema de pensions espanyol, ja que si els nous cotitzadors aporten menys, serà difícil mantenir les pensions. I, arran de la mort d'un manter senegalès a Salou, ha qualificat d'explotació indigna la situació que viu aquest col·lectiu.

Joves en precarietat salarial

"Què podem esperar d'un país que té centenars de joves investigant amb el salari mínim interprofessional? Les persones que ens han de fer sortir d'aquesta situació de crisi amb un canvi de model productiu a més valor afegit, són les persones que en aquests moments estan cobrant el salari mínim interprofessional i que tenen una situació de precarietat que passa del 60%."

 

Aposta per canviar el sistema de pensions

"Un país ha de decidir amb els seus pressupostos què fa. De la mateixa manera que la Seguretat Social està pagant despeses de l'Estat en matèria de sanitat o de les pensions no contributives, no hi ha lloc on no digui que no haguem de pagar impostos per poder pagar la pensió als pensionistes."

 

Explotació dels immigrants

"Una situació d'explotació indigna de moltíssima gent, persones immigrades en mans de màfies, en una situació d'il·legalitat de vegades tolerada. Jo crec que el que ens hem de plantejar és si podem viure en una situació de màxima explotació, d'esclavatge."

 

"El matí de Catalunya Ràdio" es fa de dilluns a divendres, de 07.00 a 13.00.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut