El "Diccionari de religions", a "Signes dels temps"

Diumenge, a les 10.10 a TV3, "Signes dels temps" parla amb Francesc Torradeflot, coordinador del nou "Diccionari de religions". El programa, presentat per Francesc Rosaura, també ofereix un reportatge sobre la Fundació Busquets de Terrassa, una obra social de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül. Per acabar, entrevista amb Andreu Muñoz, president de l'Associació Cultural Sant Fructuós que celebra el 25 aniversari de la representació del martirologi del bisbe tarragoní Fructuós.

Diccionari de religions

El nou "Diccionari de religions" difon 1.604 denominacions catalanes de conceptes relacionats amb les principals tradicions religioses. Es tracta d'un projecte en paper i en línia per acostar la pluralitat religiosa al conjunt dels ciutadans. Aquest diccionari és una obra de l'AUDIR, l'Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós, editada per la Direcció General d'Afers Religiosos. "Signes dels temps" entrevista Francesc Torradeflot, coordinador del diccionari i director de l'AUDIR.

La Fundació Busquets

Salvador Busquets, empresari terrassenc del tèxtil de finals del segle XIX, pensava que l'empresa era una font de recursos per dedicar-se a altres tasques. Busquets va ser l'impulsor de la Fundació que actualment porta el sen nom i que, quan va néixer, acollia els fills de les dones treballadores durant la jornada laboral. Les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül se'n fan càrrec des del 1903 i avui són les responsables del centre d'acollida, col·laborador de la DGAM, que atén 35 menors, dividits en quatre llars. "Signes dels temps" ofereix un reportatge sobre aquesta iniciativa social.

La Passió de Sant Fructuós

Enguany fa 25 anys que es representa la Passió de Sant Fructuós de Tarragona. El programa conversa amb Andreu Muñoz, president de l'Associació Cultural Sant Fructuós, encarregada d'aquesta iniciativa. La Passió de Sant Fructuós es basa en un document de finals dels segle III, principis del IV, en què es narra el martiri del bisbe tarragoní Fructuós i els seus diaques Auguri i Eulogi, morts a la foguera l'any 259. La representació teatral, els dies 11,12 i 13 de juliol, té tres actes i se celebra als escenaris on hi va haver el martiri: les voltes del circ romà, l'amfiteatre i la necròpolis romana.

tv3.cat/signesdelstemps

facebook.com/signesdelstemps

twitter.com/signesdelstemps

Anar al contingut