"El dia de la sípia", a "El documental"

Del 29 de juny al 21 de setembre, cada dimecres, a les 22.00, "El documental" recupera produccions estrenades al llarg de la temporada en aquest programa i al "Sense ficció" de TV3. Demà, "El dia de la sípia", un treball d' Emili Manzano, coproducció de TV3, sobre l'escriptor Enrique Vila-Matas

Aquest estiu, a "El documental" del 33 es podrà veure una selecció de les produccions més interessants estrenades durant la temporada en aquest espai i al "Sense ficció" de TV3, agrupades en dues àrees temàtiques: personatges i maneres de viure. La primera se centrarà en personatges amb una trajectòria cultural o artística consolidada, com el cantant, actor i poeta Ovidi Montllor, el geni del Renaixement Leonardo da Vinci, el fotògraf mallorquí Toni Catany, l'escriptor Enrique Vila-Matas, l'artista Miquel Barceló, Jaume Mateu, més conegut com el pallasso Tortell Poltrona, i el director de cinema Francesc Rovira-Beleta. D'altra banda, a la segona, el programa rescatarà històries de persones, comunitats o grups socials que viuen o han viscut d'una manera singular.

El dia de la sípia      

"El dia de la sípia" és la crònica d'una jornada passada a París en companyia de l'escriptor Enrique Vila-Matas. De camí al taller del pintor Miquel Barceló, que l'espera per retratar-lo, Vila-Matas es lliura a unes confessions sobre la seva joventut i la imatge excèntrica que va projectar al món com a manera d'atraure l'atenció sobre la seva obra literària. La trobada amb el pintor genera un diàleg intens amb nombroses referències generacionals, mentre va sorgint el retrat damunt la tela. Una visita a un segon taller del pintor accentua la complicitat entre els dos artistes i propicia el naixement d'una col·laboració, un text literari per acompanyar una exposició de Barceló, que servirà com a fil roig del documental.

Direcció i producció: Emili Manzano

Guió: Emili Manzano i Juan Pablo Caja

Realització i fotografia: Enric Juste i Claire Roquigny

Productor executiu TVC: Jordi Ambròs

Música original: Publio Delgado

Grafisme: Alfonso Palomo

"El dia de la sípia" (2015), una producció de Pickwick Films en coproducció amb TV3 i TVE.

tv3.cat/eldocumental

tv3.cat/documentals

twitter.com/eldocumental33

Anar al contingut