"Scaramouche", el musical
"Scaramouche", el musical
Dilluns 1 de gener, a les 21.55

El dia de Cap d'Any, "Scaramouche" a TV3

El dilluns 1 de gener, a les 21.55, TV3 estrena "Scaramouche", una gran comèdia musical d'aventures, amor i revolució amb text i direcció de Joan Lluís Bozzo, música d'Albert Guinovart, i amb Toni Viñals com l'intrèpid espadatxí i l'actor del "Polònia" Ivan Labanda com el marquès a batre.

Aquesta obra de Dagoll Dagom està basada en el clàssic de capa i espasa "Scaramouche". El musical, adreçat a tots els públics, beu tant de la novel·la de Rafael Sabatini com de la pel·lícula protagonitzada per Stewart Granger, a més de tot l'imaginari del cinema d'aquest mític gènere. Un espectacle que vol arribar a tots els espectadors que es deixen seduir per les històries d'amor, aventures i revolució.

El projecte va néixer de l'amor pel cinema dels diumenges i per l'espectacularitat de les grans comèdies d'aventures. Una guspira que va encendre Albert Guinovart i que ràpidament va prendre entre tota la companyia teatral. Les aventures de Scaramouche transcorren amb la Revolució Francesa com a teló de fons. Un gran escenari de batalles, espases, comèdia de l'art, missatges secrets, amors i revoltes. Dins d'aquest context farà reflexionar d'una manera divertida sobre les vicissituds actuals de l'Europa en què s'està vivint.

Sinopsi

L'any 1789, el poble de França es mor de gana i és castigat per una noblesa autoritària i injusta. Els ciutadans francesos, molestos amb aquesta situació, es comencen a plantejar una necessitat de canvi.

La nostra història se centra en la vida de dos germans bessons separats des de la seva infantesa: René i Louis.

René és un penques amb molt talent que viu en una companyia de teatre de la Commedia de'llarte i és l'amant de Camila, una jove actriu d'una bellesa i sensualitat extraordinàries. Per altra banda, trobem Louis, que ha estat adoptat pel marquès de l'Echalonne i que és un intel·lectual que s'encarrega de la biblioteca de Palau i viu enamorat d'Olympia (que és la promesa del marquès).

Els personatges fan un viatge fins a París, on trobaran els seus destins: Olympia es casarà a Versalles amb el marquès, la companyia ambulant presentarà el seu espectacle al Teatre dels Italians i el poble aconseguirà la seva llibertat, igualtat i fraternitat quan prengui la Bastilla.

En aquest context de revolta i canvis, Scaramouche, un heroi emmascarat, esdevindrà el defensor del poble que escriurà pamflets revolucionaris, s'enfrontarà amb l'aristocràcia i donarà esperança a tothom.

Repartiment

Toni Viñals (Scaramouche), Ana San Martín (Olympia), Mireia Mambo (Camila), Ivan Labanda (marquès), Jordi Coromina (Bàrtolo), Clara Moraleda (Fanny), Albert Mora (Philippe), Frank Capdet (Coullardin – marquès 2), Pitu Manubens (De la Rose), Anna Alborch (Madame), Josep Ferrer (Dégeon - Armand – Puccinella), Jan Forrellat (Benoit – enamorat), Eduard Mauri (Monsieur de Babineaux – doble de René/Louis – Bastian), Lucía Torres (Charlotte – Mademoiselle de Lafontaine), Cristina Murillo (Albertine – Madame de Pompignan), Mireia Dolç (Madelon – Madame Gifflet), Neus Pàmies (Jeanne – Madame de la Harpe) i Marcel Clement (Coullardin 2).

Fitxa artística

Llibret: Joan Lluís Bozzo
Lletres cançons: Joan Lluís Bozzo, David Pintó i Joan Vives
Música i orquestració:  Albert Guinovart
Direcció: Joan Lluís Bozzo
Direcció musical: Joan Vives
Producció executiva i gerència: Anna Rosa Cisquella
Producció executiva TV3: Conxa Orea
Realització TV3: Paulí Subirà
Coreografia: Francesc Abós
Mestre d'armes: Jesús Esperanza
Escenografia: Alfons Flores
Disseny de vestuari: Montse Amenós
Disseny d'il·luminació: Albert Faura
Disseny de so: Roc Mateu
Caracterització: Eva Fernández
Ajudant de direcció: David Pintó
Lluita escènica: Kike Inchausti
Direcció de càsting: Miquel Periel
Disseny gràfic: Jordi Rins
Fotografia: David Ruano
Modificacions escenogràfiques puntuals: Dagoll Dagom
Equip tècnic Dagoll Dagom
Cap tècnic: Carles Fernández
Operador de so: Jordi Ballbé
Microfonista: Cristian Nadal
Auxiliar de so: Jordi Clopés
Operador de llums: Ignasi Morros
Elèctrics: Jordi González i Sergio Santafé
Regidor: Tito Lucchetti
Maquinista: Joan Bonany
Auxiliar de maquinaria: Marc Berraondo
Perruqueria i maquillatge: Juan Begara
Vestuari: Fernando Juárez

Crèdits TV3

Realitzador: Paulí Subirà
Ajudants de realització: Joan Mas i Raquel Castejon
Productora: Mertxe Larumbe
Postproducció so: Toni Garcia
Ajudant de producció: Ferran Illa
Cap tècnic UM TV3: Jordi Sevillano
Disseny d'il·luminació: Josep Lluís Rodelas
Encarregat UM TV3: Diego Fuentes
Mesclador: Jordi Morera
Control de càmeres: Agustí Benlliure i Montse Novoa
Tècnic VTR: Xavier Candela
Tècnic de so: Joan Puig
Auxiliar tècnics: Antoni Esteve i Quim Pascó
Operadors de càmera: Josep Banus, Jordi Farré, Oriol Echeverria, Jordi Maureta, Joan Porredon, Mingo Rodriguez, Roser Turpín, Bernat Suñé i David Bou.
Producció executiva: Conxa Orea
Direcció executiva: Oriol Sala Patau

tv3.cat/nadal

Sant Joan Despí, 29 de desembre del 2017

Anar al contingut