El desig, motor de vida, a "This is art"

Diumenge, a les 22.50, un altre capítol de la segona temporada de "This is art", la producció de Brutal Media en coproducció amb TV3. Ramon Gener s'acosta a l'art a través de les emocions i proposa un viatge a l'interior de cada un de nosaltres. I, aquest cop, el desig, el motor que mou les nostres vides i es demostrarà com ho fa a través de l'art.

Entre tots els tipus de desig, l'eròtic és el rei indiscutible. En el programa es podrà veure representat a la platja, a través d'unes Venus i Afrodita molt reals, i en algunes de les obres més famoses de Leonardo da Vinci, Vermeer, Fragonard, El Bosco, Gustav Klimt, Courbet o Bernini.

Però aquest tipus de desig no és exclusiu de la pintura o de l'escultura. Passejant pels jardins i les estances rococós del Palau de Nymphenburg, es comprovarà que la sensualitat i l'erotisme també poden ser presents en l'arquitectura i en el mobiliari.

La meravellosa òpera "Don Carlos" de Giuseppe Verdi portarà l'espectador cap a un altre tipus de desig, el romàntic; i a través d'un quadre molt viu de Richard Hamilton s'endinsarà en el desig de consumir, el tipus de desig que va motivar gran part de l'obra del pop art. Per què el consum s'ha convertit en un dels nostres principals desitjos? Un expert en màrqueting ajudarà a respondre aquesta i altres preguntes. 

I com que no es pot parlar de pop art sense parlar d'Andy Warhol, Ramon Gener visitarà una escola de Primària per aprendre junts serigrafia, una tècnica que l'artista utilitzava per retratar els seu ídols.

Finalment, s'assistirà a un dels concerts de Lady Gaga per parlar amb els seus admiradors i entendre què té d'especial aquesta artista que la converteix en un objecte de desig.

El programa

"This is art", el retorn de Ramon Gener a TV3, és un programa que s'acosta a l'art a través de les emocions i proposa un viatge a l'interior de cada un de nosaltres, dels sentiments i de les inquietuds. Les emocions són el que ens caracteritza com a éssers humans. I l'art té el poder de provocar tot tipus de sentiments i sensacions. Gràcies a l'art es pot esbrinar qui som realment.

En el decurs de sis nous capítols de 50 minuts de durada i mitjançant un llenguatge àgil i molt entretingut, es recorreran una nova sèrie d'emocions tan universals com la gelosia, el desig, la valentia, la por, la solitud i la culpa. A partir d'aquests temes, cada capítol parlarà de pintura, d'escultura, de música, d'arquitectura i de literatura. Amb una proposta visual agosarada, fascinant i molt atractiva, adient a la seva essència.

El programa tornarà a buscar com commoure i emocionar l'espectador amb l'art, però també fer-lo divulgatiu, pensant en tots els públics. Perquè tots som capaços de desitjar, estimar, odiar, admirar, riure i plorar.

A través de la bellesa de les formes artístiques, "This is art" s'endinsarà en l'engranatge de la naturalesa humana. Tot artista fa servir l'art per explicar les emocions. I el programa farà servir les emocions per explicar diversos vessants de la història de l'art.

La presència de Ramon Gener no és casual: sap transmetre com ningú la passió, el coneixement i la màgia per acompanyar l'espectador en aquest meravellós viatge a la condició humana.

tv3.cat/thisisart

Anar al contingut