El desenllaç de "Vida privada", a TV3

Dilluns a les 21.55, TV3 emetrà el segon capítol de la minisèrie "Vida privada", dirigida per Sílvia Munt i basada en la novel·la homònima de Josep Maria de Sagarra. És una coproducció d'Oberon Cinematogràfica i TV3, amb la producció associada d'Impulsa Film, i la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Després de la bona acollida del primer capítol que es va emetre el 7 de maig, TV3 n'emetrà el dilluns la segona part, amb el desenllaç de la història, que protagonitzen Pablo Derqui, Francesc Garrido, Aida Folch, Pedro Casablanc, Maria Molins, Pep Cruz i Diana Gómez, entre d'altres.

"Vida privada"

Enmig dels profunds canvis socials i polítics esdevinguts a Barcelona entre el final de la dictadura de Primo de Rivera i la Segona República, es produeix la decadència dels Lloberola, una família de l'aristocràcia barcelonina arruïnada econòmicament i socialment a causa de la incapacitat del seu patriarca per adaptar-se als nous temps. Frederic, el fill primogènit, no aconsegueix mantenir el seu estatus per culpa del seu poderós orgull, que el portarà a perdre la família i l'amant i el condemnarà a caure en una espiral de decadència.

En canvi, Guillem, el germà petit, lluita per tornar a la cúspide a qualsevol preu i sense cap tipus d'escrúpol. Per altra banda, la neta del Marqués de Lloberola, Maria Lluïsa, desafiarà l'ordre establert, i es convertirà en la primera dona treballadora de la seva estirp. Prostitució, xantatges, enganys i passions prohibides es troben en aquesta adaptació de "Vida privada", la sòrdida i implacable novel·la de Josep Maria de Sagarra.

"Vida privada" abasta tres anys de la vida dels Lloberola, la família protagonista, en un període clau de la història del segle XX. Publicada el 1932, l'obra és una crònica d'un naufragi social en un moment crític i de canvi, i està considerada una de les novel·les de la literatura catalana contemporània més representatives de la societat barcelonina de finals dels anys 20. Josep Maria de Sagarra aconsegueix construir un retrat cru, però fidedigne, d'una època de canvis convulsos determinants per a l'aristocràcia catalana. Segons Sílvia Munt, la directora de la minisèrie "Vida privada", el guió és força fidel a la novel·la i ha mantingut l'esperit de Sagarra. La directora ha hagut de trobar una mirada precisa sobre l'aristocràcia de l'època per fer entendre a l'espectador una manera de fer i de pensar que va construint, al llarg de les dècades, unes personalitats malaltisses, de tant que la vida els ha consentit.

tv3.cat/vidaprivada

Anar al contingut