El Desconcert d'iCat 2018 descobreix els "Plaers culpables" dels músics catalans

La festa anual d'iCat celebra la tercera edició el dimarts 8 de maig, a les 21.00, a la Sala Apolo de Barcelona. Els Amics de les Arts, Els Catarres, Dolo Beltran, Halldor Mar i Ferran Palau, entre els artistes que compartiran amb el públic els seus "plaers culpables".

La tercera edició d'El Desconcert d'iCat 2018 ja té data: dimarts 8 de maig, a les 21.00, a la Sala Apolo de Barcelona. La festa anual del canal de música i cultura de Catalunya Ràdio arriba amb una nova proposta artística insòlita, en què un cartell de músics consagrats i emergents de l'escena catalana mostraran al públic els seus "Plaers culpables", expressió que, portada a la música, es concreta en cançons que fa vergonya —poca o molta— reconèixer que agraden.

Artistes com Els Amics de les Arts, Els Catarres, Dolo Beltran, Ferran Palau i Halldor Mar s'han prestat a compartir en públic les seves preferències més íntimes, i amb ells Gertrudis, Koers, Marion Harper, Miquel Vilella, The Crab Apples, Sara Terraza & The Black Sheep, Lakaste i el duet format per Jair Domínguez & Òscar Andreu completen un cartell divers i obert amb bandes i solistes que no han aparegut en cap de les dues edicions anteriors.

La vetllada comptarà amb una "backing band" formada per Toni Molina (bateria), Gerard Cantero (baix), Laia Alsina (guitarra), Aleix Cansell (teclats) i Pau Guillamet "Guillamino" (electrònica), que posarà el coixí sonor a la nit dels "Plaers culpables". La direcció artística del concert recau també en Pau Guillamet.

L'assistència a la festa anual d'iCat és gratuïta i les invitacions es poden aconseguir al web i app d'iCat a partir d'avui.

 

Seguiment a iCat

El 8 de maig, iCat farà el programa "Especial El Desconcert" en directe des de la Sala Apolo, a les 20.00, amb Josep Martín, que recollirà l'ambient previ a la festa amb entrevistes a diversos dels protagonistes. A les 21.00, el canal transmetrà el Desconcert en directe.

D'altra banda, el programa "Catalunya vespre", de Catalunya Ràdio, amb Kílian Sebrià, i el canal informatiu Catalunya Informació faran connexions en directe amb la Sala Apolo.

 

Una festa poc convencional

Segons Carles Aledo, director d'iCat, El Desconcert és "una festa musical gens convencional que vol acostar els oients a les diferents propostes musicals de l'escena catalana perquè puguin descobrir en directe nous artistes i per celebrar també que es tracta d'una escena oberta, fresca i sense prejudicis".

La primera edició d'El Desconcert d'Icat va tenir lloc el 28 d'abril del 2016, amb motiu del desè aniversari del canal. En aquella ocasió, el cartell de la festa va ajuntar una vintena de músics que van interpretar cançons d'altres artistes en format karaoke, acompanyats d'una banda en directe.

El leitmotiv de la segona edició d'El Desconcert, el dia 8 de maig del 2017, va ser "Parelles impossibles" i va reunir a l'escenari artistes que difícilment coincidirien en altres circumstàncies, ja sigui perquè els seus estils estan als antípodes o perquè els seus circuits naturals rarament es toquen. Així, el pop-folk costumista de Manel es va comparar amb el trap de P.A.W.N. Gang, La Pegatina va confrontar amb Ramon Mirabet, Joan Dausà amb Falciots Ninja i David Carabén amb Maria Arnal, entre altres balls d'estils.

 

iCat.cat

Facebook.com/iCat

Twitter.com/iCatpuntcat

 

 

Anar al contingut