Declaracions a Catalunya Ràdio

El Departament d'Interior no descarta revisar els protocols preventius en èpoques de molta calor

El conseller d'Interior de la Generalitat, Jordi Jané, no tanca la porta a revisar els protocols preventius en èpoques de molta calor per evitar incendis com el d'aquesta setmana a l'Anoia i el Bages. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Òscar Fernández, Jané ha explicat que quan va començar el foc el risc era alt, però no extrem, i per això el pagès que va provocar involuntàriament l'incendi no feia res il·legal. El conseller afirma que cal escoltar les recomanacions i prendre'n nota.

Revisió de protocols

"Són uns protocols del Departament d'Agricultura, dels plans Alfa que hi ha a l'hora de mesurar les activitats que es poden fer o no, i reflexionarem sobre això. Ja n'he parlat també amb el conseller d'Agricultura, és un tema que haurem de reflexionar, i també compartir amb altres administracions que són competents en aquest àmbit per trobar sempre les millors recomanacions i les millors solucions."

 

Advertir sense criminalitzar

"Jo crec que ells mateixos van trucar alertant de seguida que s'iniciava un incendi, i vam portar-hi totes les dotacions possibles, totes, tant aèries com terrestres, però d'alguna manera el foc no s'hauria d'haver iniciat, no el volia iniciar la persona. Per tant, no l'anem a criminalitzar, però sí que fem un advertiment: compte."

 

"El matí de Catalunya Ràdio" es fa de dilluns a divendres, de 07.00 a 13.00.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut