El conte il·lustrat guanyador dels Jocs Florals Escolars de Catalunya es convertirà en un capítol del programa "Una mà de contes"

El conte il·lustrat "Mesela i Naim", creat pels alumnes de 5è de l'Institut Escola Daniel Magrané de Jesús (Baix Ebre), ha estat el guanyador dels Jocs Florals Escolars de Catalunya i l'equip del programa "Una mà de contes" treballarà conjuntament amb l'escola per convertir aquesta producció audiovisual en un capítol d'aquest programa del canal Super3, que s'emetrà al primer trimestre de l'any que ve.

Dissabte es va fer entrega dels premis Jocs Florals Escolars de Catalunya 2017, en un acte dut a terme a l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) de Barcelona, que va comptar amb la presència de la Consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, i de la vicepresidenta de la Corporació Catalunya de Mitjans Audiovisuals, Núria Llorach. La gran novetat d'aquesta edició ha estat la incorporació de la nova categoria de conte audiovisual il·lustrat. Aquesta categoria ja s'havia introduït de manera experimental en la convocatòria dels Jocs Florals Escolars de Barcelona de l'any passat i, arran de l'èxit de l'experiència i de la bona acceptació, tant per part del públic com de la comunitat docent, aquest any la convocatòria s'ha estès a tot el territori.

Davant del caràcter estrictament literari d'un dels premis amb més antiguitat a Catalunya, l'objectiu d'aquesta nova categoria, a banda d'ampliar la idea de lectura més enllà de la paraula impresa,i de fomentar el treball en equip, és ajudar a entendre que fins i tot en la creació d'una producció audiovisual és imprescindible el bon ús del llenguatge escrit i de la narrativa, així com un bon nivell de comprensió lectora.

Aquest any s'ha atorgat el primer premi de la categoria de conte audiovisual il·lustrat a l'obra "Mesela i Naim", un vídeo de cinc minuts de durada, realitzat pels alumnes de 5è curs de l'Institut Escola Daniel Magrané de Jesús (Baix Ebre). Per unanimitat del jurat, el premi ha estat atorgat perquè ha sabut compaginar una tècnica clàssica, com la del teatre d'ombres, amb una estètica futurista pròpia de la imatge electrònica en el tractament d'un tema d'actualitat com el dels refugiats.

El premi que s'ha atorgat consistirà en la producció d'un nou capítol d'"Una mà de contes", a partir de l'obra premiada i en col·laboració directa amb l'equip docent de l'escola a la qual pertanyen els premiats. El procés de treball que es realitzarà entre l'equip d'alumnes i professors de l'Institut Escola Daniel Magrané i l'equip del programa "Una mà de contes" es podrà seguir en línia a través de la pàgina web del programa. L'estrena per antena del nou capítol està prevista per al primer trimestre del 2018.

super3.cat/unamadecontes

 

Anar al contingut