El conseller Ferran Mascarell ha remarcat que el català és una llengua d'oportunitats

En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', el conseller de Cultura ha valorat l'augment de l'ús del català, a propòsit de les dades de l'Informe de Política Lingüística 2012.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha remarcat que el català és una llengua d'oportunitats, a propòsit de les dades de l'Informe de Política Lingüística corresponent al 2012. El conseller ha valorat a Catalunya Ràdio aquest informe, que revela que durant els últims cinc anys ha augmentat de mig milió el nombre de persones que parlen català de manera habitual. En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, Mascarell ha explicat quins són els factors decisius d'aquest augment: "Jo diria que l'escola n'és un, els mitjans de comunicació n'és un altre, però jo diria que la dinàmica social, és a dir, el fet que Catalunya s'expressa, és un lloc on la gent, com és natural, tots els ciutadans el que volen és desplegar oportunitats per viure, per fer feina, per relacionar-se amb persones, i des d'aquest punt de vista, el català és també una llengua d'oportunitats."
 
Ferran Mascarell també ha dit que el català avança sense perjudicar el coneixement d'altres llengües, començant pel castellà i seguint per l'anglès i el francès. Segons el conseller de Cultura, el català es consolida com a novena llengua d'Europa, tot i no ser llengua oficial a la Unió Europea: "El català creix, es consolida, hi ha transferència, hi ha atracció per part del català, incorpora nous parlants cada any, parlants que vénen d'altres llengües d'origen, i en canvi, la societat va creixent en les llengües que s'enraonen. El castellà és una llengua ben coneguda per tothom, cosa que normalment, de vegades, quan sents parlar fora de Catalunya sembla que vagi una cosa en sentit contrari de l'altra."
 
 
Catradio.cat/mati
Facebook.com/elmatidecatalunyaradio
Twitter.com/maticatradio
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut