El conseller de Justícia basc tem que "en qualsevol moment es produeixi un atemptat" d'ETA

El conseller de Jústicia basc qualifica de "molt preocupant" el trencament de l'alto el foc d'ETA. "El comunicat és molt preocupant. És claríssim i esperem que en qualsevol moment es produeixi un atemptat", ha afirmat a "El matí de Catalunya Ràdio".

“Dic que ens temem el pijtor perquè el comunicat és molt clar. Evidències no en teníem però el que s’estava traslladant a l’opinió pública de manera constant és que el procés de pau estava trencat pràcticament. El comunicat d’ETA era previsible”, ha assenyalat Joseba Azkarraga, que ha qualificat la notícia de “gerro d’aigua freda a l’esperança de milers de ciutadans bascos i no bascos”.
Tot i l’anunci, Azkarraga creu que la banda terrorista cada vegada té menys suport ciutadà. “Desgraciadament matar és fàcil i atemptar contra persones indefenses és molt senzill i, per tant, poden fer molt de mal” ha puntualitzat el conseller. Segons ell, ara cal esperar la reacció de l’esquerra abertzale, ja que en la situació actual no poden “mantenir silenci”. “No valen les mitges tintes, perquè o s’està amb el terrorisme o contra el terrorisme”, ha puntualitzat.
Aquest migdia el govern d’Euskadi farà una compareixença pública per parlar del comunicat d’ETA.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut