El conseller de Governació, convençut que la llei de vegueries s'aprovarà aquesta legislatura

En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio ha afirmat que som davant d'una llei molt important, que no comportarà que s'incrementin les administracions.

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha afirmat a El matí de Catalunya Ràdio que està convençut que la llei de vegueries s'aprovarà aquesta legislatura. Per Ausàs, som davant d'una llei molt important: "Crec que fa molts anys que aquest projecte s'hauria d'haver impulsat. Catalunya ha de disposar d'una organització territorial pròpia, lligada al catalanisme polític, que superi la visió provincial del país".

Sobre les al·legacions que s'han presentat al projecte, el conseller de Governació hi ha tret importància ja que no en qüestionen l'esperit: "Fins i tot les al·legacions presentades per la societat civil tarragonina no estan en contra de la llei de vegueries, el que volen és que Tarragona sigui capital i que el nom de la vegueria sigui un altre, però en cap cas qüestionen aquesta llei". En aquest punt, Ausàs ha recordat que la llei preveu que el Consell de Govern serà qui establirà les capitals de les vegueries.

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, també ha explicat a El matí de Catalunya Ràdio que el mapa de les vegueries es començarà a desplegar de manera gradual: "D'entrada, les quatre diputacions actuals passaran a ser quatre consells de vegueries, amb les mateixes competències que les diputacions. Els quatre consells de vegueries seran els de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, i immediatament, buscarem l'acord amb l'Estat espanyol per crear les altres 3 vegueries. I el primer acord que buscarem és per crear la vegueria de les Terres de l'Ebre, que sortirà de la de Tarragona".

El conseller també ha negat que s'incrementin les administracions amb aquesta llei ja que al primer moment els consells de vegueria substituiran les diputacions provincials. Sobre la polèmica per la inclusió o no del Penedès com a vuitena vegueria, el conseller ha explicat que d'entrada no ho serà perquè "del que es tracta és de buscar el consens polític, territorial i institucional, i en les set vegueries previstes hi ha el consens de totes les formacions polítiques".

El conseller també ha explicat que la llei de vegueries afectarà la llei electoral pròpia de Catalunya: "No tindria sentit que dividíssim el país en vegueries i que a l'hora d'anar a votar els representants, per exemple, del Parlament, els ciutadans haguessin de continuar votant depenent de la província".

Sobre l'incendi d'Horta de Sant Joan, del juliol passat, en què van morir cinc bombers, el conseller Ausàs ha explicat que el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, es va basar en l'informe del Cos d'Agents Rurals: "En el seu moment, el conseller Baltasar va informar al Parlament en relació amb l'informe que el cos d'agents rurals havia elaborat. No sé si en aquell moment hi havia coneixement o no que hi havia un altre informe".
Anar al contingut