El Concurs de Castells de Tarragona, minut a minut, a TV3, Catalunya Ràdio i el 324.cat

És la festa gran dels castells, l'espectacle casteller més gran del món, i els mitjans de la CCMA n'informaran minut a minut aquest cap de setmana amb programes especials a peu de plaça, la transmissió en streaming i un ampli seguiment a través dels mitjans digitals amb continguts exclusius en 360º. Diumenge, el "TN cap de setmana migdia" de TV3  i "El suplement" de Catalunya Ràdio es faran des de la Tarraco Arena Plaça. Al vespre, es farà balanç d'aquesta gran cita castellera.
XXVI Concurs de Castells

XXVI Concurs de Castells

TV3

Aquesta setmana, TV3 ha anat seguint els preparatius del concurs de castells al "TN comarques". Serà durant el cap de setmana, els dies de la competició castellera, quan aquesta cobertura informativa s'intensificarà tant a TV3 com al 3/24.

Aquest dissabte, a les 11.30, TV3 emetrà el programa casteller "Quarts de nou", que inclou un ampli reportatge sobre la 26a edició del certamen. Al "TN migdia", Agustí Forné informarà des de Tarragona de la prèvia de la competició, que inclourà uns reportatges que expliquen com s'han preparat les colles participants en el concurs. A la tarda, amb la competició en marxa, el 3/24 connectarà amb Agustí Forné per seguir les novetats. Aquest seguiment, minut a minut,  també es podrà fer al portal 324.cat, a Facebook i Twitter. El "TN vespre" farà la crònica de resum de la jornada des de la Tarraco Arena Plaça.

Diumenge, dia fort del concurs, durant el matí es podrà seguir la transmissió de la competició, en streaming, a través del portal tv3.cat. Al 3/24 hi haurà tota l'actualitat, amb les connexions d'Agustí Forné a peu de plaça. Al portal 324.cat, el seguiment minut a minut inclourà continguts exclusius en 360º que oferiran imatges increïbles des de punts de vista privilegiats.

Al migdia, Agnès Marquès presentarà part del "TN cap de setmana migdia" des de la Tarraco Arena Plaça, acompanyada d'Agustí Forné. Els espectadors podran saber l'evolució de la competició durant el matí i s'emetran diversos reportatges sobre la diada.

A partir de les 19.20, TV3 emetrà el programa especial de resum del concurs de castells, fet en coproducció amb La Xarxa i TAC 21 i dirigit per Toni Comas. L'equip habitual de les transmissions castelleres informarà i comentarà la jornada des del set instal·lat a la Tarraco Arena. Biel Duran conduirà el programa al costat de Carles Cortés, que serà l'encarregat de narrar la construcció dels castells i tota l'emoció que es viurà a la plaça. Els acompanyaran tres especialistes castellers que aportaran l'anàlisi tècnica: Francesc Domènech, Xavier Capdevila i Joan Beumala. I a peu de plaça Anna Vallhonesta i Àlex Alonso portaran als espectadors la veu dels autèntics protagonistes: els membres de les colles.

El "TN cap de setmana vespre" tancarà el seguiment especial de la diada amb el resum de tota la competició, el rànquing i les millors imatges del dia.

 

Catalunya Ràdio

A més de l'atenció que hi dedicaran els serveis informatius en les diferents emissions, diumenge, de les 9.30 a les 16.00, Catalunya Ràdio oferirà un programa especial d'"El suplement" des de la Tarraco Arena Plaça de Tarragona, amb Ricard Ustrell, acompanyat per l'equip del "Mans", amb Quim Rutllant i Ester Plana, i del "3 Rondes", amb Josep Almirall. 

Durant tot el programa, "El suplement" farà un seguiment de la jornada amb connexions a plaça amb les colles castelleres i amb autoritats que col·laboraran en la transmissió de la competició: el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puidgemont; la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; l'expresident del Parlament Ernest Benach i l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. També hi participaran els actors Fermí Fernàndez i David Bagés i l'escriptor Màrius Serra, que parlarà de l'argot casteller. 

A banda del seguiment de la jornada, "El suplement" s'acostarà al món casteller des de totes les òptiques amb els cuiners Pep Nogué i el tarragoní David Solé; el director del concurs de castells, Xavier Gonzàlez; diverses dones castelleres; membres de les colles de Londres, París, Copenhaguen i Andorra; els fotoperiodistes David Oliete i Emilio Morenatti, reconeguts internacionalment per les seves fotografies de castells; Joan Albert Besora, director del documental "De les Cols a la TAP", i Salva Racero, cantant de Lax'n'Busto, responsable d'interpretar la nova versió de l'himne del concurs de castells.

A continuació, el programa "Tot gira", amb David Clupés, combinarà la informació esportiva amb el seguiment del concurs fins la seva conclusió.

A partir de les 21.00, l'informatiu casteller "3 Rondes" oferirà un monogràfic sobre el concurs, en què Josep Almirall i David Prats entrevistaran el cap de la colla guanyadora i faran tertúlia d'anàlisi de tot el que s'haurà vist a la plaça amb Raquel Sans, Xavier Brotons, Jordi Suriñach, Joan Borràs i Jordi Andreu, col·laboradors del programa.

 

Mitjans digitals

Diumenge, a partir de les 10.00, el portal tv3.cat oferirà la transmissió del concurs en directe.

Des del portal informatiu 324.cat, es podrà seguir la informació minut a minut: cada minut, literalment, es disposarà d'un comentari, una informació, una fotografia o continguts exclusius en 360º que permetran viure una experiència irrepetible: sentir que som enmig del concurs amb un punt de vista privilegiat.

Els canals de Facebook i Twitter dels mitjans digitals de la CCMA també oferiran tota la informació sobre el concurs, que a les xarxes socials es podrà seguir amb les etiquetes #ConcursCastellsTV3 i #CastellsCatRàdio.

 

tv3.cat

catradio.cat

324.cat