Dimecres i divendres

El concert de l'OBC a la platja, a Catalunya Música i al 33

Dimecres, a les 21.00, Catalunya Música transmetrà en directe l'actuació de l'OBC a la platja de Sant Sebastià de Barcelona. El concert també es podrà veure en diferit, al 33, per la revetlla de Sant Joan, divendres, a partir de les 23.15.

Aquest dimecres, 21 de juny, a les 21.00, Catalunya Música connectarà amb la platja de Sant Sebastià per transmetre el concert que oferirà l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), amb motiu del Dia de la Música. Dirigida per Josep Vicent, interpretarà fragments d'obres simfòniques de Dmitri Xostakóvitx, Pau Casals i Michael Nyman, entre d'altres. Els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Xavier Chavarria.

El concert serà enregistrat per TV3 i s'emetrà en diferit pel canal 33, la nit del 23 de juny, coincidint amb la revetlla. La realització és de Xavier Garasa, amb producció de Mertxe Larumbe, assessorament musical de Pep Mira i direcció de Lluís Cuevas.

L'OBC i L'Auditori tornen a organitzar aquest acte, a la platja de la Barceloneta, per celebrar el Dia de la Música i donar la benvinguda a l'estiu vora el Mediterrani. El concert, gratuït, es farà a l'escenari situat a la platja de Sant Sebastià, al final de passeig de Joan de Borbó, i el públic el podrà seguir assegut a la sorra. Aquesta és la quarta edició del concert de l'OBC a la platja, que s'ha convertit en la gran cita simfònica de l'estiu, a Barcelona, i que cada any aplega més de 12.000 persones que gaudeixen amb els millors fragments de les grans obres simfòniques.

El prestigiós director valencià Josep Vicent serà l'encarregat de conduir el concert d'aquest any, que començarà amb l'"Obertura festiva", del compositor rus Dmitri Xostakóvitx. L'OBC també interpretarà fragments de "Water Dances", de Michael Nyman; "El cant dels ocells", de Pau Casals; una selecció del ballet "Romeu i Julieta", de Serguei Prokófiev, i el "Bolero", de Maurice Ravel. Així doncs, la música del segle XX serà la protagonista d'aquest concert, seguint la mateixa línia de la pròxima temporada de l'OBC a L'Auditori. També hi haurà unes quantes sorpreses en el repertori, i premis per al públic que vagi a veure l'orquestra en directe a la platja.

L'àudio de la transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

catmusica.cat

tv3.cat/33

#OBCplatja

 

Anar al contingut