El comissionat per a la Transició Nacional creu que no tindrà repercussió en les querelles contra Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega, el fet que el Constitucional anul·li la llei de consultes

Són declaracions de Carles Viver i Pi-Sunyer a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas

El comissionat per a la Transició Nacional i antic membre del Tribunal Constitucional, Carles Viver i Pi-Sunyer, ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que creu que la més que previsible anul·lació de la llei de consultes catalana i el procés del 9-N per part del TC no tindrà cap repercussió en les querelles obertes contra Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega. Viver i Pi-Sunyer ha afirmat que el fet que el Constitucional tombi una llei no suposa que s'hagi comès un delicte.

Pel jurista, "la quantitat de recursos que hem perdut a la Generalitat de Catalunya davant el Constitucional és extraordinària i, de moment, encara, no ha considerat ningú que sigui delicte el fet d'haver aprovat una llei i que després te la declarin inconstitucional. Per tant, repercussions? Cap".

Viver i Pi-Sunyer ha deixat la presidència del Consell Assessor per a la Transició Nacional i des d'ahir treballa com a comissionat en la preparació de les estructures d'estat per al moment de la desconnexió amb Espanya. Per ell és fonamental que la resta de països facin una lectura en clau plebiscitària de les eleccions del 27 de setembre. Per això ha demanat als partits independentistes que consensuïn la fórmula que ha d'encapçalar els seus programes. 

Carles Viver i Pi-Sunyer ha fet aquesta proposta: "Simplement dient 'si vostè em vota a mi, jo quan arribi al Parlament, inicio el procés per constituir l'estat català independent'. Però una fórmula d'aquest tipus introduïda al principi de tots els programes i que quedi molt clar que aquest és el punt fonamental, això és molt contundent."

Ara el jurista treballa en la redacció de la Constitució provisional, en la de l'embrió de l'Agència Tributària i de Seguretat Social catalanes, entre d'altres. Unes estructures que han d'estar enllestides per evitar que en el moment de la desconnexió, la ciutadania no tingui la sensació que s'està fent un salt al buit.

Si voleu escoltar sencera l'entrevista amb Carles Viver i Pi-Sunyer, podeu anar aquí.

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/MatiCatradio  

ÀUDIOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut