El comissari en cap dels Mossos denuncia que l'Estat menysté la policia catalana en matèria internacional, cosa que els dificulta, segons diu, la feina

Josep Lluís Trapero assegura a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que Madrid no els fa arribar molta informació d'altres policies europees perquè considera que això és només competència de la Policia Nacional.

L'Estat talla la comunicació entre les policies internacionals i els Mossos d'Esquadra, segons el comissari en cap de la policia catalana. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Josep Lluís Trapero ha lamentat que la coordinació entre els Mossos i la resta de cossos de seguretat no sigui òptima per una lectura antiga, assegura, del govern de Madrid.

Trapero ha manifestat: "Informacions que, de vegades, vénen de l'entorn europeu no es bolquen sobre el cos que té les competències en aquestes matèries a Catalunya. Això passa en totes les matèries, perquè l'Estat fa una lectura que tot el que fa olor d'internacional, l'Estat n'és el competent."

És per això que, en matèria antijihadista, Trapero troba encertat que es reuneixi la Junta de Seguretat, però creu que també hi ha altres àmbits de millora. Amb tot, assegura que ara mateix no tenen detectada cap altra cèl·lula jihadista amb voluntat d'atemptar a Catalunya i que no tenen cap informació que vinculi el jihadisme amb el procés sobiranista.

El comissari en cap dels Mossos també ha parlat del "cas Quintana", la dona que va perdre un ull en una manifestació, i ha admès que les coses no es van fer prou bé.

Sobre aquest afer, Josep Lluís Trapero ha afegit: "El cos policial va mentir i, a més, amb consciència d'estar mentint? Li he de dir que no. El cos policial treballava amb rigor i les afirmacions que feia realment tenien tot el rigor com ha de ser? També li dic que no. És així. No, no. Doncs hem après la lliçó."   

Pel que fa al "cas Benítez", amb 8 mossos pendents de judici, el comissari en cap ha dit que acataran el que digui la justícia però que no pot acceptar que es digui que els agents van netejar la zona per no deixar rastre.

Si voleu escoltar tota l'entrevista amb Josep Lluís Trapero, heu d'anar aquí.

"El matí de Catalunya Ràdio" s'emet de dilluns a divendres, de les sis del matí a la una del migdia.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut