El "Catalunya migdia" comença avui la sèrie de reportatges "Els nous altres catalans" que parla de les persones arribades al nostre país en els últims anys

El programa, amb Òscar Fernández i Empar Moliner, aprofundeix en la realitat del milió de persones que han immigrat a Catalunya per buscar un futur més pròsper
"Un milió de nous catalans"

Set periodistes de Catalunya Ràdio han buscat durant 3 mesos els testimonis de persones nouvingudes entre el 1995 i el 2010 a Catalunya i els seus fills.

En els últims vint anys, Catalunya ha rebut un milió de persones. El discurs oficial assegura que els nouvinguts s'han integrat de manera modèlica en una societat com la catalana, molt acostumada a rebre immigrants.

"Catalunya migdia" vol aprofundir en aquesta realitat. Com se senten els immigrants que fa 15 o20 anys que són a Catalunya? I els seus fills? Se senten integrats o rebutjats? Quins són els problemes que tenen en el seu dia a dia? Comparteixen problemes, independentment de la seva procedència? Coneixem realment la seva realitat? Es corre el risc de crear guetos com els que existeixen en altres països del nostre entorn?

Entre el 20 i el 23 de març, s'intentarà respondre, amb un programa especial, a aquestes preguntes escoltant, d'una banda, els mateixos immigrants i les seves famílies i, de l'altra, els set periodistes de Catalunya Ràdio que han conviscut amb ells durant mesos per saber la seva realitat.

També s'ha creat una pàgina web on es recolliran tots aquests reportatges a mesura que es vagin emetent.

Tot plegat, amb l'ajuda del Centre d'Estudis i Recerca en Migracions de la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

 

facebook.com/catmigdia

twitter.com/catmigdia