"El caos s'apodera de tot el que toco", diu Joan Colomo

El programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, ha entrevistat avui Joan Colomo, que presenta el seu quart disc en solitari, La fília i la fòbia. Colomo ha tocat en directe als estudis de Catalunya Ràdio, acompanyat dels personatges dels Minoristes, que l'han ajudat a trobar el to i han fet els cors durant l'actuació.
 
 
Un títol d'amor i de por
 
Joan Colomo: "El disc es diu La fília i la fòbia perquè em vaig adonar que quan feia les cançons aquestes parlaven o bé d'alguna cosa que m'agradava o bé d'alguna cosa que no m'agradava. Em pensava que hi havia més fílies i més fòbies i, al final, a base de fer entrevistes, m'he adonat que la fília és la fília cap a les persones que estimes i la fòbia, resumint, és la fòbia per aquest sistema econòmic que fa que els pobres segueixin sent pobres i els rics segueixin sent rics. Hi ha una guerra de classes en què els rics saben que és una guerra i fan tot el possible per mantenir els seus privilegis i, en canvi, els pobres no ens en adonem i seguim convençuts que aquest és l'únic sistema que podem tenir."
 
Irreverent per naturalesa
 
J. C.: "Jo de petit tocava a grups de punk, de hardcore, música bastant extrema, i això es queda bastant a dins i, tot i que he obert els meus horitzons musicals, podria dir que la marca de la casa és poder fer el que em doni la gana, que és l'actitud aquesta del punk. A nivell musical faig el que puc, a nivell de lletres també, però sense cap tipus de prejudici."
 
 Sense pèls a la llengua
 
J. C.: "Intentem suplir les limitacions musicals amb humor, que la gent actuï. Som una mica limitats."
 
"[L'anunci d'Estrella Damm] va ser una jugada mestra del cap de la discogràfica, que em va suggerir que li posés aquest tema i així podríem rascar alguna cosa de drets d'autor."
 
"A mi les lletres em costen molt, sempre les poso al final. Intento fer la cançó, m'invento les melodies i després, amb calçador, hi vaig posant els conceptes."
           
"A iCat faig una cançó sobre l'actualitat cada setmana i no la improviso, intento portar-la una mica preparada."  
 
"El caos s'apodera de tot el que toco."
 
 
 
 
 
Catradio.cat/mati
Facebook.com/elmatidecatalunyaradio
Twitter.com/maticatradio
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut