El 33 recupera "La memòria dels Cargols"

A partir del diumenge 5 de juliol, a les 22.45, el 33 recupera "La memòria dels Cargols", una sèrie còmica amb rigor històric que acompanya una família catalana, els Cargol, durant set-cents anys d'història.

Al llarg dels seus set-cents anys d'història, la família Cargol aixeca un mas, conrea les terres, lluita en les nombroses guerres que des de sempre han assolat Catalunya, guanya diners, s'arruïna amb la fil·loxera, i arriba fins al tombant del mil·lenni i l'era d'Internet amb esperances de seguir endavant.

Els temps van canviant, el país va sofrint les conseqüències de les crisis econòmiques i les rauxes polítiques, i la família Cargol, mantenint sempre la seva essència, i, al mateix temps, adaptant-se a les noves situacions, va mirant de sobreviure sense pena ni glòria, però, això sí, amb considerables dosis d'humor, d'ironia i de tendresa.

Malgrat el pas del temps, l'espectador tindrà en cada capítol la possibilitat de reconèixer en els protagonistes uns trets característics: la gasiveria, la tossuderia, etc., que al llarg de la història s'aniran repetint. Són característiques que, d'una manera o d'una altra, segueixen vigents en la societat actual.

La sèrie també inclourà en els seus arguments dades sobre com es feien al llarg dels segles els actes més elementals de la vida quotidiana: menjar, rentar-se, cuinar, fer l'amor, escalfar la casa, dormir, refredar els aliments, etc. En aquest sentit, s'ha fet un important estudi per tenir la màxima cura de l'ambientació i la caracterització de cada un dels capítols.

Tot i que es tracta d'una sèrie còmica, s'ha posat un èmfasi especial en el rigor històric, per la qual cosa l'equip de guionistes i el de direcció artística han tingut la col·laboració de dues prestigioses historiadores, que han preparat la documentació necessària per abordar cada una de les històries que s'expliquen al llarg dels vint-i-sis capítols.

Fitxa artística

Pep Ferrer (Hereu)
Francesca Piñón (Constança)
Àlex Casanovas (Bernat)
Àngels Poch (Padrina)
Mireia Aixalà (Eva)
Biel Duran (Hereuet)
Pep Cruz (Pere Pau)
Ariadna Planas (Estranya)
Richard Collins-Moore (Baró)
Joan Manuel Orfila (Notari)
Carles Martínez (Batlle)
Joan Lluís Bozzo (Rector)

Fitxa tècnica

Idea original: Anna Rosa Cisquella, Joan Lluís Bozzo
Producció executiva: Anna Rosa Cisquella, Quique Camín
Producció TVC: Sesse Espona
Direcció: Joan Lluís Bozzo, Eduard Cortès, Jordi Frades
Guionistes: Lluís Arcarazo, Joan Lluís Bozzo, David Castillo, Joan Carreras, Eduard Cortès, Jordi Galceran, Francesc Orteu, David Planas
Producció Ovideo TV: Núria Juncà
Producció Dagoll Dagom:  Lisandro Civento, Maite Cisquella
Direcció artística: Pep Oliver
Direcció de fotografia: Joan Carles Lausín
Aj. direcció i càsting: Anna Uribarri
Música i arranjaments: José Manuel Pagan
Assessoria històrica: Margarita García, Cristina Gatell
Assessoria antropològica: Pere Sánchez-Ferrer
Construcció decorats: Castells Planas

tv3.cat/lamemoriadelscargols