DIJOUS, A LES 22.50

El 33 emet la cerimònia de lliurament dels Premis Nacionals de Cultura 2018

Demà, a les 22.25, el 33 emet la cerimònia de lliurament dels Premis Nacionals de Cultura des del Teatre Zorrilla de Badalona. A l'acte s'entregaran els guardons que reconeixen la trajectòria i el talent de quatre entitats i sis creadors del país en l'àmbit de la cultura. La transmissió de la cerimònia serà presentada per la periodista Gemma Ruiz.

El Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) lliurarà demà els Premis Nacionals de Cultura 2018. La cerimònia serà presidida pel president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, acompanyat pel president del CoNCA, Carles Duarte, el president del Parlament, Roger Torrent, l'alcalde de Badalona, Álex Pastor, i la consellera de Cultura, Laura Borràs.

Els Premis Nacionals de Cultura 2018 reconeixen la trajectòria i el talent de quatre entitats i sis creadors del país: el magazín digital Catorze, el Centre de Titelles de Lleida, la Fundació Festa Major de Gràcia, la Fundació Pau Casals, així com els escriptors Jordi Pàmias i Valentí Puig, els directors d'escena Josep Anton Codina i Albert Vidal, l'artista visual Fina Miralles i l'il·lusionista Hausson (Jesús Julve).

El CoNCA ha destacat que entre els premiats "conflueixen el talent i la creativitat, però també la solidesa i la trajectòria" i que tots deu "destaquen per la singular empremta que han deixat en disciplines com la literatura, les arts escèniques i visuals i el periodisme".

L'acte de lliurament dels premis serà presentat pels actors badalonins Lluís i Marta Marco i retransmès en diferit pel 33. La transmissió estarà dirigida per Pilar Cugat, produïda per Montse Polo, realitzada per Xavi Figueras i presentada per Gemma Ruiz.

El Premis Nacionals concedits pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) des de fa deu anys, han reconegut més de 800 professionals i col·lectius al llarg de la seva història. Els Premis, que van ser instituïts per la Generalitat republicana el 1932, es van interrompre amb la Guerra Civil el 1938 i es van reprendre el 1982, han reconegut la tasca de més de 800 creadors, professionals i entitats del sector cultural del país al llarg de les seves 43 edicions. Distingeixen figures i col·lectius que han contribuït i contribueixen a donar més rellevància a la cultura catalana, ja sigui per la seva labor intel·lectual, artística o d'identitat compartida que desenvolupen.

tv3.cat/33

Anar al contingut