"Efectes especials" i "El despertar de la pintura", a "Quèquicom"

Demà dimecres, 1 de novembre, a les 22.00, al 33, "Quèquicom" es llança al buit des d'un balcó per endinsar-se en el món dels efectes especials en el cinema. Ho fa amb l'ajut dels creadors del monstre de la pel·lícula de Juan Antonio Bayona "Un monstre em ve a veure"

Els efectes especials van molt lligats al cinema. La reportera Samantha Vall descobreix alguns dels trucs que es fan servir en aquest món i protagonitza una seqüència de persecució que l'obligarà a saltar des del terrat d'un edifici.

L'Esther Ballesteros, doble de la Samantha, mostra quins moviments s'han de fer a l'aire quan se salta des d'una altura i poder caure bé. Per això es tiren sobre un coixí d'aire dels més grossos d'Europa.

La reportera també vol conèixer de primera mà els creadors del monstre de la pel·lícula "Un monstre em ve a veure", els multipremiats David Martí i Montse Ribé, guanyadors de l'Oscar. Samantha Vall es deixa fer un impressionant maquillatge a la cara, un bon tall, amb silicona.

El meteoròleg Francesc Mauri també col·labora en aquest programa fent la previsió del temps. El que no sap és que en directe patirà els efectes meteorològics de la seva predicció. Aquests efectes els crea l'empresa Nasa Fx. La reportera va a l'estació d'esquí Masella per veure si la neu falsa que fan servir als anuncis pot enganyar els millors esquiadors.

I al plató, un homenatge als primers efectes especials del cinema, quan no hi havia ordinador, recordant una escena de l'any 1936 de la pel·lícula "Temps moderns", de Charles Chaplin.

Tot seguit, el programa recuperarà el capítol "El despertar de la pintura", un reportatge que mostra com progressa la capacitat pictòrica en nens petits i la compara amb la dels ximpanzés adults. A més descobrirà que la pintura rupestre és primitiva, però no infantil.

El programa també visitarà els Abrics de l'Ermita d'Ulldecona, amb un dels jaciments més importants de pintures rupestres de Catalunya. Veurà com progressa la capacitat pictòrica en nens d'1 a 4 anys, i la compararà amb la dels ximpanzés adults.

Estimulats per aquest reportatge, investigadors del Centre de Visió per Computació han iniciat una col·laboració amb la Fundació Mona per estudiar les preferències

estètiques dels ximpanzés, amb l'objectiu de determinar els fonaments biològics de l'estètica en humans.

"Quèquicom", el programa de divulgació científica del 33, s'emet cada dimecres a les 22.00.

tv3.cat/quequicom
facebook.com/quequicom
@quequicom33

Anar al contingut