"Ebre, del bressol a la batalla", "Merlí", "Laia" i el Super3, premiats al Festival Zoom

La catorzena edició del Festival Zoom, dedicat a la ficció televisiva, que es va celebrar a Igualada, va premiar tres coproduccions de TV3: "Merlí"; "Laia"; Roman Parrado, director d'"Ebre, del bressol a la batalla", i també va premiar el Super3.

La 14a edició del Festival Zoom d'Igualada, el primer festival que aposta per la ficció televisiva amb projeccions, premis, debats, curtmetratges, websèries, lliçons magistrals i altres formats televisius, va entregar dissabte els seus premis al Teatre Municipal l'Ateneu d'Igualada.

"Merlí", la sèrie revelació de TV3, produïda per Veranda TV, amb idea i guió d'Héctor Lozano i direcció d'Eduard Cortés, protagonitzada per Francesc Orella, que gira al voltant d'un professor de filosofia i la relació amb els seus alumnes de Batxillerat.

va ser premiada com a millor sèrie espanyola.

"Laia" la pel·lícula dirigida per Lluís Danés, basada en la coneguda novel·la de Salvador Espriu, es va emportar el guardó D.O. Catalunya que premia la millor "TV movie" de l'any. "Laia" se situa al poble imaginari de Sinera. Allà viu la Laia, una dona marcada per una infantesa miserable i infeliç, que es debat entre l'amor de dos homes i s'enfronta a l'odi de tot un poble mentre somia amb una llibertat que només el mar li podrà concedir.

El premi a millor director va ser per a Román Parrado, director d'"Ebre, del bressol a la batalla". El film parla d'una part de la Guerra Civil Espanyola, que és la lleva de joves soldats que van haver d'empunyar un arma i anar a la batalla de l'Ebre l'any 1938. Després de quatre mesos de lluita, la derrota en aquella batalla marcaria el destí de la Segona República.

I el Super3 va recollir el Premi d'Honor Zoom 2016 a la Trajectòria. D'aquesta manera, el Festival Zoom d'Igualada "ha volgut reconèixer el que el Super3 ha representat, per a moltes generacions de catalans, en l'educació els valors des de l'entreteniment televisiu, en aquests 25 anys d'existència".

tv3.cat

Anar al contingut