EA creu que el Constitucional ha legalitzat Bildu perquè veu possible superar el cicle de violència

El secretari general d'Eusko Alkartasuna, Pello Urizar, continua pensant que hi ha condicionants polítics al darrera de les resolucions dels tribunals sobre la coalició abertzale.

El secretari general d'Eusko Alkartasuna, Pello Urizar, opina que el Tribunal Constitucional considera que pot contribuir a superar un cicle de violència al País Basc permetent que la coalició de l'esquerra abertzale Bildu -formada per EA, Alternativa i un grup d'independents- pugui participar a les eleccions municipals.

En declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Urizar ha explicat que continua veient condicionants polítics al darrere de les decisions tant del Suprem com del Constitucional. El líder d'EA diu que demostraran que la legalització de Bildu és encertada i que creu que el Tribunal Constitucional ha tingut en compte que la violència pot ser una cosa del passat i que "entrem en una altra realitat on només s'aposti per les vies polítiques i pacífiques". Urizar ha afegit: "Em fa la sensació que han vist el potencial. Sí és veritat que si arriba a ser a la inversa ho hauria entès molt poca gent a Euskal Herria, no ho hauria entès pràcticament ningú dins de l'arc polític, i tinc la impressió que podrem demostrar que l'aposta en què estem és l'aposta per superar un cicle".

Pello Urizar preveu que Bildu tindrà uns bons resultats en aquestes municipals i que es tracta d'una coalició amb futur: "La nostra pretensió és que es converteixi en una eina de llarg recorregut, que pugui presentar-se a les pròximes eleccions, tant autonòmiques com altres".

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut