Eleccions al Parlament de Catalunya 2015
Eleccions al Parlament de Catalunya 2015

"E15: Eleccions al Parlament" a TV3 i Catalunya Ràdio

Aquest diumenge els mitjans de la CCMA, Catalunya Ràdio, TV3 i el portal 324, oferiran una àmplia cobertura de les eleccions al Parlament de Catalunya. TV3, a les 19.00 començarà la programació especial, que s'allargarà fins a la matinada. TV3 i el 3/24, al matí, seguiran les votacions, els candidats i connectaran amb el centre de dades de Governació al programa "E15. Les votacions", presentat per Agustí Esteve. Durant tot el dia el Telenotícies i el 3/24 seguiran l'actualitat. Catalunya Ràdio i Catalunya Informació també oferiran una àmplia cobertura de la jornada electoral i, a partir de les 19.00 i fins a la matinada, Mònica Terribas conduirà el programa especial dedicat als comicis, que s'emetrà conjuntament per les dues emissores. Al portal 324.cat es podrà seguir la jornada, minut a minut.

TV3

Seguiment de la jornada a les rodes informatives del 3/24, a l'especial "E15. Les votacions" i al "TN migdia", que s'emetran conjuntament per TV3 i el 3/24. A partir de les set del vespre, programació especial en emissió conjunta.

Programes especials a partir de les set de la tarda

Els programes especials es faran des del Parlament de Catalunya i els presentaràn Lídia Heredia, Toni Cruanyes, Carles Prats i Agnès Marquès. La direcció és de Dani Bramon, la direcció de realització de Paulí Subirà i  Roser Gispert és la  productora executiva. L'emissió serà simultània per TV3 i el 3/24.

Entre els convidats hi haurà Ernesto Ekaizer, periodista; José Antich, periodista; Lluís Orriols, doctor en Ciència Política per la Universitat d'Oxford; José Domingo, advocat i activista de plataformes a favor de la unitat d'Espanya; i Bel Olid, presidenta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i Martí Rigau, director del programa "Parlament" de TV3, Pere Bosch, seguint l'activitat que hi hagi a la xarxa; i Lluís Fatjó-Vilas, director de TNS, empresa encarregada del sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio.

"E15: El compte enrere"

Des de les 19.00 i fins a les 19.30, resum de tota la jornada a l'espera de la presentació del sondeig encarregat pels mitjans de la CCMA.

"E15: El sondeig de TV3"

A partir de les 19.30, presentació del sondeig encarregat pels mitjans de la CCMA.  Aquest sondeig, amb més de 30 mil entrevistes a peu d'urna,  l'elabora l'empresa TNS, que ja va fer el sondeig de les municipals i que va encertar de ple els resultats de Barcelona. Els resultats del qual es donaran a conèixer a les 20.00 en punt.

"E15: Els resultats"

A partir de les 20.30 i fins a les 23.30, el programa explicarà els resultats amb un grafisme pioner mai vist dins de l'hemicicle i a l'escala d'honor del Parlament. Per primer cop es veuran no només els escons reals del Parlament amb el color de les formacions guanyadores sinó que, a més, virtualment s'hi veuran alguns dels diputats que s'hi asseuran. El programa seguirà els resultats de tots els municipis de Catalunya a través d'un mapa gegant a l'escala d'honor del Parlament i d'un complex sistema d'edició automàtica de titulars per anar seguint el detall de l'escrutini.El programa connectarà en directe amb totes les seus de les formacions a Catalunya, arreu del territori i també a Madrid, Brussel·les i allà on sorgeixi la notícia a les capitals europees.

"E15: L'anàlisi"

A partir de les 23.30 i fins a les 01.00, els representants de les formacions que hagin obtingut representació s'asseuran a la taula del Parlament per discutir i analitzar els resultats. El programa entrevistarà els principals protagonistes de la nit i farà el repàs de les portades dels diaris de l'endemà.

"E15. Les votacions"

Durant el matí també se seguirà, puntualment, tota la jornada electoral. A partir de les 9.30, en emissió conjunta a TV3 i el 3/24, Agustí Esteve presentarà l'especial "E15. Les votacions". En aquest programa, que s'allargarà fins a les 12.30, es connectarà amb diferents col·legis electorals, se seguirà els candidats en el moment de dipositar el seu vot i es connectarà amb el centre de dades de Governació. 

3/24

Des de les vuit del matí i fins a les 14.30, excepte durant l'emissió del programa "E-15. Les votacions" i del "TN migdia", i fins a les 19.00, les rodes informatives del 324 faran un seguiment continu de la jornada de votacions en connexió amb col·legis electorals de les 4 circumscripcions electorals; Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona i amb el centre de dades de la Generalitat.  

Aquest blocs informatius dedicats a la jornada electoral obriran les rodes informatives del 3/24.

A partir de les 19.00 s'oferirà conjuntament la programació especial de TV3.

Catalunya Ràdio i Catalunya Informació

Les emissores de la CCMA faran un ampli desplegament i seguiment de la jornada electoral. Aquesta cobertura es farà a partir de les 08.00 i fins a les 19.00, quan començarà el programa especial presentat per Mònica Terribas, que s'emetrà conjuntament a través de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació.

A partir de les vuit de matí, el programa "El Suplement", a l'antena de Catalunya Ràdio, informarà puntualment de l'actualitat amb connexions amb els redactors que faran el seguiment dels candidats i les seves votacions utilitzant tres unitats mòbils, més les de Tarragona, Lleida i Girona.

Periòdicament, i seguint la previsió de la conselleria, es connectarà amb el centre de dades de Governació. A partir de les 09.20, a "El suplement", transmissió de la primera roda de premsa de la consellera de Governació.

A partir de les 13.30, dins el programa "Univers MotoGP"  s'oferirà la segona roda de premsa. A partir de les 18.30 i dins el programa "Tot gira", està prevista la tercera intervenció de la consellera. L'última intervenció està previst que sigui a les 22.30, ja dins el programa especial que presentarà Mònica Terribas, a partir de les 19.00.

"27-S, la nit que pot canviar la història"

A partir de les 19.00 i fins a les 01.00 aproximadament, Mònica Terribas presentarà l'especial "27-S, la nit que pot canviar la història.El programa comptarà amb un gran desplegament per part dels serveis informatius, tècnics i de programes de l'emissora, amb la participació de més de 70 professionals.

A partir de les set de la tarda, hi haurà connexions amb totes les seus dels principals partits.Hi haurà professionals a les del PP, PSOE i Podem, a Madrid. Intervindran els corresponsals de Catalunya Ràdio a Washington, Brussel·les, Londres, París i Berlín i les delegacions de Tarragona, Lleida i Girona, i  els corresponsals desplegats per les comarques catalanes.

A les 19.15 i fins les 20.30 el programa oferirà la primera taula rodona amb la participació dels representants de Junt pel Sí, PSC, PPC, Catalunya Sí que es Pot, UDC i CUP.

El programa també oferirà moments de distensió i bon humor amb les intervencions dels "minoristes".

A les 20.00, es faran públics els resultats del sondeig de la CCMA i es connectarà amb els redactors destacats a les seus dels partits. 

A partir de les 21.00 començarà la segona taula, en què participaran Josep Curto, exdiputat al Parlament; Laia Bonet, militant del PSC i professora de Dret, i Marina Llansana, periodista i exdiputada d'ERC al Parlament; Joan Subirats, catedràtic de Ciència Política de la UAB; Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional a la UIC; i Pedro Lecuona, notari.

El programa està previst que acabi a les 01.00 de la matinada i els oients hi podran participar a través de l'etiqueta #27SCatradio.

Mitjans digitals

El portal de notícies de TV3 i Catalunya Ràdio, 324.cat, oferirà un detallat seguiment de tota la jornada electoral, des de primera hora del matí fins que es tingui l'últim vot escrutat. Aquesta cobertura es podrà seguir en la seva pàgina especial sobre les eleccions,   https://www.ccma.cat/324/eleccions-parlament-catalunya-2015/especial/1330/.

El 324.cat, a partir de les vuit del vespre, publicarà els gràfics amb els resultats del sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio per, posteriorment, fer un seguiment, en temps real,  de l'escrutini. A mesura que es vagi  sabent la composició de la cambra, es podrà consultar el perfil dels diferents diputats que ocuparan els escons.

tv3.cat

catradio.cat

324.cat

Anar al contingut