Duran i Lleida aposta perquè Catalunya faci una consulta per decidir el seu futur

En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', el líder d'Unió Democràtica s'ha mostrat contrari a una declaració unilateral d'independència.

El líder d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida, aposta perquè Catalunya faci una consulta per decidir el seu futur polític, encara que s'aconsegueixi un millor finançament basat en el pacte fiscal. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Duran i Lleida ha afirmat: "Si hi hagués un pacte fiscal o si estigués resolt el problema de finançament, seria una condició necessària però no suficient, i això no ha de privar de portar a terme la consulta. No seria suficient, per què? Perquè hi ha altres aspectes tan o més importants. A Catalunya, la identitat no és la pela, la nostra identitat és la llengua, la nostra identitat és la cultura."
 
El dirigent democristià comparteix amb el president de la Generalitat, Artur Mas, que la declaració unilateral d'independència no és un bon camí per arribar a l'estat propi. Duran i Lleida creu que Catalunya no pot seguir la via kosovar: "Si Catalunya volgués fer el que va fer Kosovo, a Kosovo va passar després d'un conflicte militar, i a més a més es va poder fer perquè darrere hi havia un padrí, que eren els nord-americans, els Estats Units. En aquest context actual, fer una cosa com la de Kosovo a Catalunya, té algun padrí? Per tant, jo l'únic que dic a vegades és aquest tipus de matisos, que també són pedagogia, perquè tampoc convé fer veure a la ciutadania que això amb quatre dies ho pelem."
 
Josep Antoni Duran i Lleida ha defensat a El matí de Catalunya Ràdio que la pregunta de la consulta es consensuï també amb Iniciativa i, si pot ser, amb el PSC.
 
 
catradio.cat/mati
facebook.com/elmatidecatalunyaradio
twitter.com/maticatradio
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut