Duran creu que Chacón no té prou experiència per fer de ministra de Defensa

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, ha apuntat que Carme Chacón no té prou experiència per liderar el Ministeri de Defensa.

El dia en què els nous ministres del govern espanyol prenen possessió del càrrec, el líder d'Unió diu que ha dit que l'ha "sorprès" el nomenament de Chacón perquè, segons ell, un ministre de Defensa "ha de ser una persona molt experimentada, molt experimentada en govern i, per tant, ha de portar uns quants anys de ministre o amb experiència de govern en càrrecs similars i no és el cas de la senyora Chacón".
Duran i Lleida lamenta que Magdalena Álvarez repeteixi com a ministra de Foment i considera que aquest fet demostra que "ha guanyat la pressió dels socialistes andalusos". "No crec que sigui una bona interlocutora per a l'administració catalana. No ho va ser en qualsevol cas per a CIU i dubto molt que ho sigui per algú de Catalunya i, per tant, jo lamento molt que l'hagin fet ministra. El responsable és José Luis Rodríguez Zapatero", ha puntualitzat.
D'altra banda, el portaveu de la federació nacionalista al Congrés, no ha descartat que CIU obtingui algun ministeri durant aquesta legislatura, tot i que, segons diu, "no té sentit que Catalunya, en aquest moment i en aquestes circumstàncies, a través d'una opció política com és CIU, tingui ministres". "No puc donar resposta de si tindrà sentit o no en els pròxims quatre anys. Poden canviar moltes coses, coses en la política espanyola ja han canviat, ja no és la mateixa majoria la que té el PSOE de la que tenia, ara necessita més diàleg, més suport de CIU, per exemple", ha afegit.
Finalment, en referència a la possibilitat de portar aigua de l'Ebre per abastir l'àrea metropolitana, Duran assenyala que la Generalitat "ha de demanar perdó perquè els que avui governen Catalunya han estat enganyant descaradament la gent de l'Ebre". A més, reclama a l'executiu català "unitat de govern" i que negociï i consensuï la decisió final amb el territori.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut