Xavier Rosiñol
Xavier Rosiñol

"Dron" ha estat escollida com a neologisme del 2015 arran del concurs que ha fet l'Observatori de Neologia i l'IEC, i que ha canalitzat "La tribu de Catalunya Ràdio"

Aquestes dues institucions, amb la col·laboració de "La tribu de Catalunya Ràdio", han buscat el neologisme més representatiu del 2015

 A la final, que s'ha tancat aquest dijous a les set de la tarda, la parola "dron" s'ha imposat amb el 28,9 per cent dels vots rebuts, seguida de molt a prop per "cupaire" que n'ha obtingut el 26,7 per cent.

Els altres neologismes han quedat força lluny, com "viral" que ha sumat el 8,4 per cent dels vots, "sobiranisme", que n'ha aconseguit el 8,1 o "gihadisme", amb un 7,7.

A partir d'ara, la paraula "dron", que es refereix a un vehicle aeri no tripulat, serà candidata a format part del diccionari normatiu de l'IEC. L'any passat la paraula escollida al concurs va ser "estelada".

La cerca de la paraula nova del 2015 s'ha tancat amb gairebé 1.500 participacions a les diferents fases del concurs, que han anat creixent a mesura que s'acostava a la decisió final. Entre tots els oients que han participat s'han sortejat dos bitllets d'avió a Roma.

Al concurs, hi participaven les 10 paraules finalistes que van escollir un jurat format per membres de l'IEC, l'OBNEO i per lingüistes de Catalunya Ràdio, d'entre les més de 200 paraules proposades pels oients del programa que presenta Xavi Rosiñol. "La tribu de Catalunya Ràdio" .

"La tribu de Catalunya Ràdio" s'emet de dilluns a divendres de 16.00 a 19.00 a Catalunya Ràdio.

 

 

Catradio.cat/latribu

Facebook.com/tribucatradio

Twitter.com/tribucatradio

Anar al contingut