Divendres, Catalunya Música transmetrà l'oratori "Les estacions" de Franz Joseph Haydn des de Munic

El divendres 27 de maig, a les 20 h.
 Franz Joseph Haydn

Franz Joseph Haydn

El divendres 27 de maig, a les 20 h, Catalunya Música connectarà amb la Sala Hèrcules del Residenz de Munic per transmetre el concert dels solistes vocals Marlis Petersen, John Mark Ainsley i Florian Boesch, amb el Cor i l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera, dirigits per Simon Rattle, que interpretaran l'oratori "Les estacions", de Franz Joseph Haydn. És un dels concerts més destacats de la temporada 2015-2016 de l'orquestra bavaresa. Els comentaris de la transmissió els farà Pilar Subirà.

A partir del 1799 Franz Joseph Haydn va posar totes les seves forces a compondre un nou oratori: "Les estacions". L'autor del llibret va ser el baró Gottfried van Swieten que per escriure'l es va inspirar en un poema sobre la natura de l'autor escocès James Thomson (traduït a l'alemany) afegint-hi episodis de collita pròpia i textos del poeta contemporani Gottfried August Burger i de Christian Felix Weisse. Haydn va acabar "Les estacions" l'any 1801 i té com a protagonistes tres solistes vocals, on el baix  representa el paper de Simon el granger; la soprano, representa el paper de Hanna, la filla del granger, i el tenor, fa de Lucas, un jove camperol. L'oratori consta de quatre parts i cadascuna d'elles evoca una estació de l'any.

El divendres 27 de maig, els solistes vocals que interpretaran aquesta magna obra de Haydn, a Munic, seran la soprano Marlis Petersen (Hanna), el tenor John Mark Ainsley (Lucas) i el baix-baríton Florian Boesch (Simon), acompanyats pel Cor i l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera, dirigits pel prestigiós director anglès Simon Rattle, l'actual titular de la Filharmònica de Berlín.

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica