Divendres, Catalunya Música transmetrà la "Novena simfonia" de Mahler dirigida per Mariss Jansons, des de Munic

El divendres 21 d'octubre, a les 20.03 h.

Catalunya Música transmetrà des de la Philharmonie de Munic la Simfonia n. 9 de Gustav Mahler, en la versió de l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera dirigida per Mariss Jansons. És un dels concerts de l'actual temporada de l'orquestra bavaresa i els comentaris de la transmissió els farà Eulàlia Benito.

La "Novena" és l'última simfonia que Mahler va deixar acabada. És un testament vital on el compositor va abocar-hi tot el seu saber fer, intuint que li quedava poc temps de vida. Mahler la va escriure pràcticament tota a Toblach l'estiu del 1909 i es va estrenar a Viena, sota la direcció de Bruno Walter, el 26 de juny del 1912, un any després de la mort del compositor. És una obra colossal en quatre moviments, però agrupats de forma poc ortodoxa: dos moviments lents, emmarcats per dos moviments ràpids. A més, tots els moviments estan escrits en una tonalitat diferent, cosa que no s'havia vist mai en una simfonia. La "Novena simfonia" de Gustav Mahler és una reflexió sobre la mort i un cant d'adéu a la terra que l'ha vist néixer. El seu amic, el compositor Alban Berg, després de llegir la partitura de la simfonia, va dir que era l'obra més extraordinària de totes les que havia escrit Mahler.

El 21 d'octubre Catalunya Música transmetrà en directe la meravellosa interpretació que de ben segur n'oferirà l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera dirigida pel seu titular, el venerat músic letó Mariss Jansons.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut