Divendres, Catalunya Música transmetrà "I Capuleti e i Montecchi" des del Gran Teatre del Liceu

El divendres 20 de maig, a les vuit del vespre.

El divendres 20 de maig, a les vuit del vespre, Catalunya Música connectarà amb el Liceu per transmetre l'òpera "I Capuleti e i Montecchi", de Vincenzo Bellini, des del Gran Teatre del Liceu, amb les veus de Joyce DiDonato, Patrizia Ciofi, Antonio Siragusa i Simón Orfila, entre d'altres, amb el Cor i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu dirigits per Riccardo Frizza i amb la direcció escènica de Vincent Boussard. Els comentaris de la transmissió els farà Jaume Radigales.
Una de les grans estrelles de la lírica, la mezzosoprano nord-americana Joyce DiDonato, interpretarà el paper de Romeu en el repartiment de l'òpera "I Capuleti e i Montecchi" de Bellini, que es representarà al Liceu (amb la direcció musical de Riccardo Frizza, que debuta al coliseu de la Rambla i la direcció escènica de Vincent Boussard amb el vestuari del dissenyador Christian Lacroix) durant els últims dies de maig i primer de juny, en substitució de la cantant letona Elīna Garanča, que ha cancel·lat l'actuació per motius personals. DiDonato cantarà en les funcions dels dies 17, 20, 23, 25 i 28 de maig i 1 de juny i, a més a més, el dia 27 de maig també oferirà al Liceu un recital amb cançons de Ravel, Rossini i Granados. La cantant nord-americana acumula un immens palmarès de premis i aquest any hi ha afegit un Grammy més que li han concedit a la millor solista vocal clàssica.
"I Capuleti e i Montecchi" és una tragèdia lírica de Vincenzo Bellini amb llibret de Felice Romani. Es va estrenar l'11 de març del 1830 al Teatre La Fenice de Venècia i al Liceu el 8 de juny del 1854. Explica la història d'amor entre Romeu, líder dels Montescos, i Julieta, filla del líder dels Capulets, dues faccions enfrontades a la Verona del segle XIII. En un món d'intrigues, lluites i rivalitats, Julieta simula la seva mort per escapar-se amb el seu estimat, però Romeu, desconeixedor del fet, se suïcida. Quan ella es desperta, acaba morint amb ell.

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut