Tivolivredenburg d'Utrecht

Divendres, Catalunya Música transmetrà el concert del Cor de la Ràdio Holandesa des d'Utrecht

El divendres 7 d'octubre, a les 20.15 h.

Catalunya Música connectarà amb el Tivolivredenburg d'Utrecht per transmetre el concert de la mezzosoprano Virginie Verrez, el baríton Benjamin Appl, Klaas Stock, orgue, el Cor de la Ràdio Holandesa i l'Orquestra Filharmònica de la Ràdio dels Països Baixos, dirigits per Ed Spanjaard, que interpretaran obres de Gabriel Fauré, Robert Heppener, Francis Poulenc i Maurice Duruflé.  És un dels concerts de la temporada 2016-17 de la formació coral holandesa. Els comentaris de la transmissió els farà Marc Canals.

Aquest 2016 el Cor de la Ràdio Holandesa ha estat celebrant el seu setantè aniversari amb una sèrie de concerts de celebració. El 7 d'octubre ha convidat l'emergent mezzosoprano francesa Virginie Verrez i el baríton anglès Benjamin Appl, que va tenir com a mentor l'extraordinari Dietrich Fischer-Dieskau, per oferir un programa centrat en la música francesa de finals del segle dinou i principis del segle vint. Primerament es podrà sentir el "Cantique de Jean Racine" op.11, que Gabriel Fauré va compondre el 1864 amb 19 anys. També s'oferiran dues de les obres més apreciades de Francis Poulenc: la "Salve Regina" FP 110 i el motet "Exultate Deo", a més de l'obra "Dei iubilo del core che esce in voce" del compositor contemporani holandès Robert Heppener, que va morir l'any 2009. La vetllada es tancarà amb l'impressionant "Réquiem" op. 9 que és l'obra mestra de Maurice Duruflé i que va compondre l'any 1947. Va ser un encàrrec que li va fer Edicions Durand i el compositor el va dedicar a la memòria del seu pare. En aquesta obra Duruflé va renunciar a incloure el Dies Irae i va accentuar l'aspecte del perdó incloent el "Pie Jesu" i acabant el seu "Réquiem" amb un fragment final titulat "In paradisum" interpretat per un petit cor d'infants o de sopranos, on es transmet la calma espiritual assegurant el repòs etern.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

 

Anar al contingut