Divendres, Catalunya Música oferirà en directe l'estrena al Gran Teatre del Liceu i a l'estat espanyol de l'òpera "Teuzzone", de Vivaldi

El divendres 24 de febrer, a les vuit del vespre, Catalunya Música connectarà amb el Gran Teatre del Liceu per oferir la primera interpretació al coliseu de la Rambla i a Espanya de l'òpera "Teuzzone" (en versió concert), d'Antonio Vivaldi, amb les veus de Paolo López, Marta Fumagalli, Sonia Prina i Furio Zanasi, entre d'altres, amb Le Concert des Nations, dirigit per Jordi Savall. És una de les òperes de la temporada 2016-17 del Gran Teatre del Liceu. A més de la transmissió per Catalunya Música, "Teuzzone", d'Antonio Vivaldi, també serà emesa per cinc emissores més en col·laboració amb la Unió Europea de Radiodifusió: la BBC, la Ràdio Austríaca, la Ràdio Txeca, la Ràdio de l'Oest d'Alemanya (Colònia) i la Radiotelevisió Sèrbia. Els comentaris de la transmissió, que compta amb el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Jaume Radigales.

"Teuzzone", d'Antonio Vivaldi, es podrà veure per primera vegada al Liceu i a Espanya els dies 24 i 25 de febrer amb Le Concert des Nations, sota la direcció de Jordi Savall, recentment guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona. Aquesta òpera, que s'oferirà en versió concert, compta amb el llibret d'Apostolo Zeno i està considerada una de les més exòtiques i desconegudes del compositor, tot i les fascinants àries del protagonista, previstes per a "castrato", com "Sì ribelle, anderò, morirò" o  "Di trombe guerriere".

El repartiment està encapçalat pel sopranista Paolo López com a Teuzzone, la mezzosoprano Marta Fumagalli com a Zidiana, la contralt Sonia Prina com a Zelinda i el baríton Furio Zanasi com a Siverio. El governador Cino, un rol que Vivaldi va relegar al castrat, en aquesta versió el cantarà la soprano Roberta Mameli. Aurelio Schiavoni i Carlo Allemano completen el repartiment amb Egaro i el doble rol de Troncone i Argonte, respectivament. "Teuzzone" va ser una obra encarregada a Vivaldi el 1718 pel príncep Felip de Hessen-Darmstadt, governador de Màntua, per ser estrenada un any després a la mateixa ciutat. El Carnaval de Màntua va ser el context de l'estrena de 1719 i ho continua sent gairebé 300 anys després al Liceu, coincidint l'estrena a l'estat espanyol amb el divendres de Carnaval.

L'òpera ens explica la història del príncep xinès Teuzzone, hereu legítim del difunt emperador. Zidina, la vídua, conjuntament amb el governador Cino i el general Sivenio confabularan per prendre-li el poder. Un joc de rivalitats entre personatges que acabarà desmuntant la trama, i portant el príncep al poder.

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

 

 

Anar al contingut