Don Giovanni
Don Giovanni

Divendres, Catalunya Música ofereix en directe "Don Giovanni" dels Amics de l'Òpera de Sabadell

El divendres 11 de novembre, a les 21 h,

Catalunya Música connectarà amb el Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès per transmetre "Don Giovanni" de W.A. Mozart, amb les veus de Carles Daza, Toni Marsol i Núria Vilà (entre d'altres), el Cor Amics de l'Òpera de Sabadell i l'Orquestra Simfònica del Vallès, dirigits per Daniel Gil de Tejada. És una de les òperes de la temporada dels Amics de l'Òpera de Sabadell. Els comentaris de la transmissió els farà Jaume Radigales.

L'Associació Amics de l'Òpera de Sabadell celebra aquesta temporada el seu 35è aniversari i ha presentat una atractiva programació operística que, un any més, demostra el seu compromís amb el talent i el patrimoni catalans. Enguany l'organització fundada per Mirna Lacambra ha programat quatre títols (entre els quals "Goyescas" en versió concert d'Enric Granados) i el primer que obre el seu cicle Òpera a Catalunya és l'obra mestra "Don Giovanni", de Wolfgang Amadeus Mozart, que es representarà del 26 d'octubre al 20 de novembre, a Sabadell, Lleida, Manresa, Sant Cugat del Vallès, Granollers, Reus i Tarragona.

Amb música de Wolfgang Amadeus Mozart i llibret de Lorenzo da Ponte, aquesta òpera es va estrenar a Praga el 29 d'octubre del 1787 i va ser revolucionària a la seva època. Fa una combinació genial entre òpera bufa i òpera seria, amb unes escenes còmiques carregades de tons tràgics i escenes serioses que s'acosten a la paròdia. Està ambientada a Sevilla, al segle XVIII. El protagonista és el cèlebre robador de cors Don Joan, popular a les llegendes europees des del segle XVI, que segons els comptes del seu criat Leporello, amb enganys de tota mena, ha fet prop de dues mil conquestes amoroses. Don Giovanni intenta seduir Donna Anna, però acaba lluitant i matant el seu pare, el Comanador. Comencen un seguit d'embolics en què Don Giovanni intenta seduir alguna noia i fugir d'algun promès gelós, cosa que aconsegueix amb l'ajut de Leporello. Al final, però, el fantasma del Comanador s'emportarà un Don Giovanni que mai es penedirà de tot el mal que ha causat.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

 

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut