El disc de La Marató
El disc de La Marató

Diumenge surt a la venda la tretzena edició d'"El disc de La Marató"

La tretzena edició d'"El disc de La Marató" es posarà a la venda el diumenge 3 de desembre, al preu de 10 euros, amb tots els diaris d'àmbit català. En format digital, també es podrà comprar a iTunes, i en precompra estarà disponible a partir del 16 de novembre.

El disc es podrà aconseguir amb els diaris "La Vanguardia", "El Periódico de Catalunya", "El Punt Avui", "Ara"; "Diari de Tarragona", "Segre", "Diari de Girona", "Regió 7", "La Mañana" i "Diari de Terrassa"; els esportius "Sport", "Mundo Deportivo", "La Grada" i "L'esportiu", i la revista "Enderrock".

La proposta musical del disc és versionar en català cançons d'estils i gèneres tan diferents com ho són els seus intèrprets. Cançons que parlen i dibuixen situacions a l'entorn de la solidaritat, el dolor, donar suport i acompanyar, el patiment, la incertesa, la pèrdua, l'esperança, el record, l'altruisme, l'amistat, la generositat, el fet de compartir, etc.

Per primer cop en la història d'"El disc de La Marató" totes les cançons s'han adaptat al català per primera vegada, excepte les dues que ja ho  eren originalment i el tema instrumental que forma part de la banda sonora de l'espot de La Marató.

El disc conté 19 cançons, per primera vegada en un mateix disc 19 "oldies" nacionals i internacionals. Hi ha autors catalans, com Txarango, Sau i Juan Magan, i europeus i americans contemporanis, com Shaw Mendes, Light House Family, Family of the Year o Zucchero, que contrasten  alhora amb clàssics com Jimmy Cliff, Jonh Miles, The Cure, Leo Sayer, Moody Blues o Giacomo Puccini amb l'ària "Nessun Dorma" de l'òpera  "Turandot". No hi falten autors i versions sempre vigents, com el "Volare" de Domenico Modugno o el "Dolce Vita" cantat per Ryan Paris.

Un total de 33 artistes, tant novells com consagrats, interpreten des de la seva personalitat cançons en clau de gèneres molt diferents. Onze han cantat per primera vegada en català. La producció musical ha estat de Xarim Aresté, Jordi Cubino, Manu Guix, Marc Parrot i els germans Toni i Xasqui Ten. Àngel Lacalle n'ha estat el director; amb la subdirecció, a càrrec de Mireia Gual, i Neus Sala com a responsable de la coordinació del projecte que han acollit els equips del programa "La Marató", la Fundació La Marató de TV3, Catalunya Ràdio i TV3.

La producció musical ha estat de Xarim Aresté, Jordi Cubino, Manu Guix, Marc Parrot i els germans Toni i Xasqui Ten. Àngel Lacalle n'ha estat el director; amb la subdirecció, a càrrec de Mireia Gual, i Neus Sala com a responsable de la coordinació del projecte que han acollit els equips del programa "La Marató", la Fundació La Marató de TV3, Catalunya Ràdio i TV3.

"El disc de La Marató": dotze anys

"El disc de La Marató" s'edita des del 2005. Hi ha col·laborat un total de 5.681 persones. Amb aquesta edició, són 13 les produccions, que han donat cabuda a una col·laboració de 363 artistes de tot tipus de registres musicals. D'aquests, 106 han cantat per primera vegada en català. Aquests artistes han participat en l'enregistrament de 237 cançons, que han reflectit la majoria de gèneres coneguts, de les quals 180 han estat adaptades per primera vegada al català.

Les dotze primeres edicions d'"El disc de La Marató" han venut un total d'1.850.000 còpies i han aportat a La Marató més de sis milions d'euros. En les cinc últimes edicions, el disc ha estat el més venut en tot l'estat espanyol, en xifres absolutes, i el disc més venut mundialment, tot i  vendre's només un dia i només a Catalunya. A la Unió Europea és el disc més venut aquests últims cinc anys.

Anar al contingut