"El suplement" en directe des de la fira Arrels de Menorca
"El suplement" en directe des de la fira Arrels de Menorca

Diumenge "El suplement" en directe des de la fira Arrels de Menorca, que promou la gastronomia i l'artesania de l'illa

El programa de Ricard Ustrell aprofitarà la primera edició d'aquest certamen per analitzar a fons els costums culinaris i de vida menorquins, el fet de sentir-se, o no, aïllat quan es viu a Menorca i també com són les persones que ha emprès una nova vida en aquest indret.

A partir d'un quart de deu, Ricard Ustrell arrencarà el programa especial des del recinte firal de Menorca, a Maó,  amb motiu de la primera edició de la Fira Arrels parlant sobre la gastronomia i la cuina de l'illa amb el gastrònom Pep Nogué i dos cuiners de Menorca. Es tracta de Joan Begur, xef del restaurant Rels, i Sílvia Anglada, xef del restaurant Es Tast de na Sílvia.

Ja a les deu, a l'espai "Bla, bla, bla", Joan Ollé i David Guzman faran un nou joc literari i poètic amb la paraula "illa" i, al "Tema suplement", el programa parlarà de l'impacte del turisme a l'illa de Menorca, i analitzarà de quines maneres es pot aconseguir un equilibri sostenible. Ricard Ustrell ho debatrà amb Javier Ares, conseller de Medi Ambient i Reserva de la Biosfera; Cristòfol Mascaró, coordinador general de la secció insular de la plataforma GOB Menorca, i el restaurador Bep Caules, propietari del cafè Balear de Ciutadella.

A més, hi haurà Cris Juanico i Annabel Villalonga, que interpretaran la cançó "Així, no" en contra de l'ampliació de la carretera general de Maó i Ciutadella. Més tard, "El suplement" parlarà dels formatges i el pa menorquí amb Alexandra Büttikofer, responsable dels formatges Es Tudons,  i Antoni Moll, de la Fleca La Marcona.

També Ricard Ustrell descobrirà un dels productes estrella de l'illa: el gin. I ho farà amb l'historiador Alfons Méndez, autor del conjunt d'articles "El gin de Menorca: de la llegenda a la història", i José Carlos Camps, cocteler i ambaixador internacional del gin Xoriguer. A més, conversarà telefònicament amb Alfred Romagosa, un dels grans "maîtres" de Barcelona, que ha treballat al Jean Luc Figueras, a Can Fabes i al Ritz de Londres.

Just després, el programa descobrirà un dels grups musicals amb més ritme de l'illa, la Xaranga del Xubec, populars perquè amenitzen les festes amb la seva fusió de folk i ritmes balcànics.

"El suplement" farà també una radiografia del català que es parla a les illes amb el narrador, crític literari i traductor menorquí Ponç Pons. Tot seguit, descobrirà Cala Joia, un duet musical format pel cantant i glosador Josep Albelairas i la cantant i guitarrista l'Anna Villalonga, que  presentaran el seu nou disc, "De Reüll".

A migdia Ricard Ustrell conversarà amb tres persones que un dia van decidir deixar-ho tot i començar una nova vida a Menorca. Les actrius Àngels Gonyalons i Núria Prims i l'actor Aleix Rengel que explicaran la seva experiència i adaptació a l'illa. Més tard, "El suplement", parlarà de l'art menorquí amb dos pintors de l'illa, que són pare i fill, en Ramon Jesús i el Marc Jesús.

El programa acabarà a la cafeteria Baixamar, un dels establiments més emblemàtics del Moll de Maó. Des d'allà, es farà un vermut amb tres peixaters de l'illa, tot conversant sobre els temes més destacats de la setmana. 

Segons l'organització, el consell insular de Menorca, la fira Arrels ha nascut amb la ferma voluntat de reunir la flor i nata de la producció artesana i la cuina menorquina. Arrels és, durant aquest cap de setmana, l'àgora de la cuina, amb xefs menorquins i forans que explicaran productes, tècniques i receptes. Mostraran al món què és la cuina menorquina, quins són els ingredients tradicionals i els nous, el motor de dinamització econòmica que representen i l'atractiu turístic que contenen. Menorca té cuina i dieta, un territori únic reserva de biosfera i una manera de viure saludable.

"El suplement" és el magazín d'actualitat del cap de setmana, i s'emet de les vuit del matí a les dues del migdia.

 

#CatRàdioEsMou

catradio.cat/suplement

facebook.com/elsuplement

twitter.com/elsuplement

Anar al contingut