Diumenge, Catalunya Música transmetrà en directe el concert matinal de l'OBC des de L'Auditori

El diumenge 19 de febrer, a les 11 hores, Catalunya Música transmetrà des de L'Auditori de Barcelona el concert de Christian Farroni, flauta; Magdalena Barrera, arpa, i l'OBC, dirigida pel seu titular Kazushi Ono, que interpretaran obres d'Emilio Aragón, Wolfgang Amadeus Mozart i Johannes Brahms. És un dels concerts de la temporada de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) 2016-2017. Els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Joan Vives.

Tal com va prometre Kazushi Ono a l'inici d'aquesta temporada de concerts de l'OBC, la nostra orquestra interpretarà el tercer cap de setmana de febrer música de Johannes Brahms i concretament oferirà la que segurament és l'obra simfònica més vital del compositor: la Simfonia n. 2 en re major op. 73. Brahms la va compondre durant l'estiu de 1877 a la vora del llac Wörthersee, a la regió de Caríntia, i té el mateix estat d'ànim que la simfonia "Pastoral" de Ludwig van Beethoven. Totes dues obres són idíl·liques i pacífiques i això ha fet que la Segona simfonia sigui considerada com la "Pastoral" de Brahms.

A aquesta obra optimista del compositor alemany s'hi afegirà una de les peces més conegudes i apreciades de Wolfgang Amadeus Mozart: el "Concert per a flauta, arpa i orquestra KV 299", que data del 1778 i que el compositor va escriure per encàrrec del comte de Guisnes. En aquest concert, Mozart va aconseguir casar meravellosament el so dels dos instruments protagonistes. L'OBC l'interpretarà amb dos dels seus músics com a solistes: el flautista Christian Farroni i l'arpista Magdalena Barrera.

I com a colofó final es podrà sentir l'estrena de les microcomposicions al voltant de l'obra "La flor más grande del mundo", del compositor espanyol Emilio Aragón, i que, a més de l'OBC, enguany interpreten tretze orquestres espanyoles més en el marc del projecte Mosaic de Sons. Aquest projecte està impulsat per l'Associació Espanyola d'Orquestres Simfòniques, Plena Inclusió (Confederació Espanyola de la Discapacitat Intel·lectual) i la Fundació BBVA. Des del gener del 2016, els músics de les catorze orquestres participants al Mosaic de Sons han treballat amb persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant exercicis de percussió, ritme i corda. L'activitat dels tallers es va articular al voltant de l'obra "La flor más grande del mundo", una composició de la qual Emilio Aragón ha cedit l'ús i a partir d'aquesta peça, els participants van desenvolupar microcomposicions que s'han afegit a l'obra original amb la finalitat d'implicar les persones discapacitades en el procés creatiu. El resultat és el títol del projecte: un veritable i únic mosaic de sons, que del 17 al 19 de febrer, interpretaran 37 persones amb discapacitat intel·lectual juntament amb els músics de l'OBC dalt de l'escenari de L'Auditori de Barcelona.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut