Diumenge, Catalunya Música transmetrà el concert matinal de l'OBC des de L'Auditori

El diumenge 21 de maig, a les 11.00, Catalunya Música connectarà amb L'Auditori de Barcelona per oferir en directe la "Missa de Rèquiem" de Giuseppe Verdi en la versió de la soprano Cristina Ferri, la mezzosoprano Ana Ibarra, el tenor Bruno Ribeiro i el baix Michele Pertusi, l'Orfeó Català, el Cor Jove de l'Orfeó Català i l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) dirigits per Kazushi Ono. És un dels concerts de la temporada 2016-2017 de l'OBC. Els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Joan Vives.

El director titular de l'OBC, Kazushi Ono, el cap de setmana del 19 al 21 de maig, convida a sentir l'espectacular "Missa de Rèquiem" de Giuseppe Verdi amb un repartiment de primer ordre i amb l'afegit d'un treball d'art visual, un mapping, que es projectarà sobre les parets de la Sala 1 Pau Casals de L'Auditori on es farà el concert.

Per saber la gènesi d'aquesta obra monumental del compositor italià ens hem de remuntar al 22 de maig del 1873, en què va morir l'escriptor Alessandro Manzoni, estendard del romanticisme italià i gran amic de Giuseppe Verdi. Profundament afectat per la mort de qui venerava profundament, Verdi no es va veure ni amb cor d'assistir als funerals del seu amic, que es van celebrar el 29 de maig. Fins i tot va escriure una carta al seu editor Giulio Ricordi on li deia: "Aniré tot sol i sense ser vist a la seva tomba i si m'hi veig amb cor escriuré alguna obra per honorar-lo."

El 10 d'abril del 1874, l'editor Ricordi publicava la "Missa de Rèquiem" de Giuseppe Verdi, que es va estrenar sota la direcció del compositor el 22 de maig del 1874 amb la participació com a solistes de diversos cantants i amics fidels seus. L'estrena va ser un triomf absolut, només Hans von Bülow,enemic de feia molts anys de Verdi, va atacar el compositor, però anys després, es va desdir públicament de les seves crítiques i va reconèixer que s'havia emocionat fins a arribar a les llàgrimes després de sentir l'obra.

Certament l'èxit internacional d'aquesta composició no va ser pas casualitat. Verdi va igualar les seves obres més belles i més grandioses amb la composició d'aquest rèquiem, una missa monumental per a soprano, mezzosoprano, tenor i baix, un cor mixt de 120 cantants, i gran orquestra amb cent instrumentistes de corda i vent.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de  Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut