Diumenge, Catalunya Música transmetrà el concert matinal de l'OBC des de L'Auditori amb la direcció de Jordi Savall

El diumenge 1 de maig, a les 11 del matí.

El diumenge 1 de maig, a les 11 del matí, Catalunya Música connectarà amb L'Auditori de Barcelona per oferir en directe el concert de l'OBC dirigit per Jordi Savall, amb obres de Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Francesco Geminiani i Georg Friedrich Händel. És un dels concerts de la temporada 2015-2016 de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC). Gràcies als intercanvis que Catalunya Música té amb la Unió Europea de Radiodifusió, aquest concert també serà emès per Radiotelevisió de Corea del Sud, la Ràdio de Hessen (Frankfurt), la Radiotelevisió de Turquia, la Radiotelevisió de Bielorússia i la Radiotelevisió Suïssa de parla italiana (Lugano). Els comentaris de la transmissió els farà Joan Vives.
Jordi Savall és una de les personalitats musicals cabdals de la música antiga. Fa més de quaranta anys que dóna a conèixer al món meravelles musicals abandonades en la foscor de la indiferència i de l'oblit. Dedicat a la recerca d'aquestes músiques antigues, les llegeix i les interpreta amb la seva viola de gamba, o com a director. Les seves activitats com a concertista, pedagog, investigador i creador de nous projectes, tant musicals com culturals, el situen entre els principals artífexs del fenomen de revalorització de la música històrica. Per això l'OBC l'ha convidat l'1 de maig per dirigir un programa protagonitzat per tres de les obres més cèlebres dels compositors barrocs Johann Sebastian Bach, Francesco Geminiani i Georg Friedrich Händel, a més a més d'una de les composicions de Wolfgang Amadeus Mozart, una de les figures cabdals del classicisme.
Jordi Savall, al capdavant de l'OBC, oferirà la interpretació de la Suite n. 3 BWV 1068, coneguda per la seva preciosa ària. Mozart era un devot admirador de Bach i per això també s'interpretarà la Serenata n. 6 KV 239 del compositor de Salzburg. El concert continuarà amb el Concerto grosso n. 12 en re menor "La Follia", que Francesco Geminiani va compondre a partir de la Sonata homònima de l'op. 5 del seu mestre Arcangelo Corelli i la vetllada es tancarà amb una de les obres mestres de Händel: la Música per als reials focs artificials.

Podeu preparar l'audició d'aquest concert de l'OBC escoltant el programa "Guia d'orquestra", que s'emet a Catalunya Música els dijous a les onze de la nit i els diumenges a les nou del matí.

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut