L'OBC a l'Auditori
L'OBC a l'Auditori

Diumenge, Catalunya Música oferirà en directe el concert matinal de l'OBC des de L'Auditori

El diumenge 30 d'octubre, a les 11 h, Catalunya Música transmetrà des de L'Auditori de Barcelona el concert de les sopranos Ilse Eerens i María Hinojosa i el tenor Satoshi Nishimura, els cors Lieder Càmera i Madrigal i l'OBC dirigits per Kazushi Ono, que interpretaran obres dels germans Fanny i Felix Mendelssohn. És un dels concerts de la temporada 2016-17 de l'OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya). Els comentaris de la transmissió els farà Joan Vives.

Els germans Fanny i Felix Mendelssohn s'estimaven i s'admiraven mútuament. Malauradament, al segle dinou la dona estava destinada a dedicar-se a la vida domèstica i al matrimoni i no podia desenvolupar les seves llibertats personals. Així doncs, Fanny va veure reprimit el seu enorme talent musical i la seva família no li va permetre publicar cap de les seves obres. Fins i tot hi ha experts que creuen que diverses de les "Romances sense paraules" de Felix Mendelssohn són en realitat obra de Fanny. I tot i que ella va compondre centenars d'obres, el reconeixement se'l va endur el seu germà, que era tres anys més jove.

En el concert matinal de l'últim diumenge d'octubre, l'OBC proposa homenatjar els dos germans interpretant dues de les seves obres: la Simfonia núm. 2, "Lobgesang" de Felix Mendelssohn, que es tanca amb la frase "Que tot allò que respira lloï el Senyor", i que és justament la mateixa frase que, uns anys abans, havia utilitzat la seva germana Fanny per compondre la seva cantata "Lobgesang", escrita per celebrar el primer aniversari del seu fill, batejat amb el nom de Felix Ludwig Sebastian. Una cantanta que l'OBC interpretarà amb la complicitat de les sopranos Ilse Eerens i María Hinojosa i el tenor Satoshi Nishimura amb els cors Lieder Càmera i Madrigal.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut