Diumenge, Catalunya Música oferirà en directe el concert del violinista Gil Shaham i l'OBC des de L'Auditori

El diumenge 23 d'octubre, a les 11 h.
Gil Shaham

Catalunya Música transmetrà des de L'Auditori de Barcelona el concert del violinista Gil Shaham i l'OBC dirigida per Constantin Trinks, que interpretaran obres de Ludwig van Beethoven, Alban Berg i Ferran Sor. És un dels concerts de la temporada 2016-17 de l'OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya). Els comentaris de la transmissió els farà Joan Vives.

Entre els solistes extraordinaris que l'OBC ha convidat aquesta temporada hi trobem el violinista nord-americà Gil Shaham. Guanyador del Premi Avery Fisher, és un dels intèrprets més reconeguts del panorama actual. La seva fabulosa tècnica interpretativa i el seu so cristal·lí l'han convertit en un dels millors violinistes del món. Entre els premis que ha rebut destacarem múltiples Grammy, el Gran Premi del Disc i el Diapason d'or, entre d'altres. Amb l'OBC, Gil Shaham interpretarà el Concert per a violí "A la memòria d'un àngel" que Alban Berg va compondre entre l'abril i l'agost del 1935 i que va dedicar a la memòria de Manon Gropius, filla d'Alma Mahler, i l'arquitecte Walter Gropius, que havia mort de pòlio amb només 18 anys. La resta d'obres del programa seran l'obertura del ballet "Alphonse et Léonore ou l'amant peintre" del guitarrista i compositor català Ferran Sor i l'obertura "Leonora n. 3" op. 72 a i la Setena simfonia op. 92, que són dues de les obres més conegudes i interpretades de Ludwig van Beethoven.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica