Plácido Domingo amb Ricard Ustrell
Plácido Domingo amb Ricard Ustrell

Dissabte, "El suplement", amb Ricard Ustrell, explicarà la seva visita al Liceu i l'entrevista al tenor Plácido Domingo

La conversa es va enregistrar la setmana passada al Gran Teatre del Liceu, on el tenor va interpretar "Simon Boccanegra" de Giuseppe Verdi. Domingo commemora així el 50 aniversari del seu debut al coliseu barceloní

Dissabte, 7 de maig, a les dotze del migdia, "El suplement", amb Ricard Ustrell, explicarà als oients la seva vista visita al Gran Teatre del Liceu i la seva conversa amb Plácido Domingo.

Fa uns dies, Ustrell i els col·laboradors experts en música clàssica, Pedro Pardo i Albert Galceran, el van acompanyar, juntament amb David, l'oient guanyador del concurs per accedir a aquesta cita, en la seva primera visita al Gran Teatre del Liceu. Tots van gaudir de l'òpera "Simon Boccanegra", just el dia en què la protagonitzava Plácido Domingo.  

La directora artística del Liceu, Christina Scheppelmann, els va fer fer una visita guiada per les instal·lacions del teatre: el vestíbul, el Saló dels Miralls i l'escenari, on van poder veure els decorats. A l'entreacte de l'obra, van conversar amb Roger Guasch, director general del Liceu, sobre el projecte de la nova façana i van fer un debat clàssic: l'òpera és elitista?

Finalment, acabada la representació, van accedir als camerinos, on van poder saludar Plácido Domingo i conversar-hi.

"Simon Boccanegra" s'allunya de la conceptualització històrica i es trasllada al món contemporani caracteritzat per l'absència d'elements, on només hi ha una caixa de vidre reservada per als governants del palau, amb unes grans portes que s'obriran per deixar passar el poble, "la llum". La representació de "Simon Boccanegra" ha coincidit amb el 50è aniversari del debut Plácido Domingo al Liceu.

Precisament per commemorar aquest fet, fa uns dies es va fer a Barcelona un sopar on van assistir més de 350 persones, entre mecenes, empresaris, abonats i aficionats a l'òpera. Entre els comensals hi havia el conseller de Cultura, Santi Vila, i la delegada del govern espanyol, María de los Llanos de Luna. La recaptació del sopar, que va arribar als 115.000 euros, es destinarà a la restauració de la façana històrica del teatre a la Rambla.

Si voleu veure un resum de les imatges de la visita de Ricard Ustrell al Gran Teatre del Liceu i de la seva trobada amb Plácido Domingo, cal que aneu aquí.

"El suplement", el magazín d'actualitat del cap de setmana, s'emet dissabtes i diumenges, de les vuit del matí a les dues del migdia.

 

Catradio.cat/suplement

Facebook.com/elsuplement

Twitter.com/elsuplement

Anar al contingut