El Metropolitan  de Nova York
El Metropolitan de Nova York

Dissabte, Catalunya Música transmetrà "Romeu i Julieta", de Charles Gounod, des del Metropolitan de Nova York

El dissabte 21 de gener, a les 19.00 h.

Catalunya Música transmetrà en directe l'òpera "Romeu i Julieta", de Charles Gounod, amb les veus principals de Diana Damrau, Vittorio Grigolo i Mikhail Petrenko, entre altres, amb el Cor i l'Orquestra del Metropolitan de Nova York, dirigits per Gianandrea Noseda. És una de les òperes de la temporada del Metropolitan de Nova York 2016-2017. Els comentaris de la transmissió els farà Ignasi Pinyol.

Estrenada al Teatre Líric de París el 1867, "Romeu i Julieta" de Charles Gounod és una de les òperes més exitoses que tenen com a tema la mundialment coneguda història d'amor escrita per William Shakespeare que uneix dos joves provinents cadascun de dues famílies rivals.

Aquesta òpera de Gounod és un exemple excel·lent del romanticisme francès, que valorava per sobre de tot la subtilesa, la sensualitat i la deliberada gràcia vocal per sobre de l'efectisme vocal. L'òpera de Gounod se centra sobretot en els dos amants protagonistes i per això el compositor, a l'òpera, els va destinar quatre duets meravellosos i una breu trobada a l'escena final que no apareix al drama original de Shakespeare.

El Metropolitan de Nova York representa "Romeu i Julieta" de Gounod amb les veus de somni de la soprano Diana Damrau, el tenor Vittorio Grigolo i el baix Mikhaïl Petrenko, en els papers principals, amb la direcció musical de Gianandrea Noseda i amb l'exitosa producció ambientada al segle XVIII amb tota mena de detalls del director d'escena nord-americà Bartlett Sher.

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant una setmana als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut