Dissabte, Catalunya Música transmetrà "Nabucco", de Giuseppe Verdi, des del Metropolitan de Nova York

El dissabte 7 de gener, a les 19.00 h.

Catalunya Música transmetrà en directe l'òpera "Nabucco" de Giuseppe Verdi, amb les veus principals de Plácido Domingo, Liudmila Monastyrska i Jamie Barton, entre d'altres, amb el Cor i l'Orquestra del Metropolitan de Nova York, dirigits per James Levine. És una de les òperes de la temporada del Metropolitan de Nova York 2016-2017. Els comentaris de la transmissió els farà Ignasi Pinyol.

L'any 1836 Giuseppe Verdi s'havia casat amb Margarida, la filla del protector Barezzi i van tenir dos fills. Eren plenament feliços, però quan feia quatre anys que estaven casats, van morir l'un darrere l'altre els seus dos fills i, quan encara no s'havia recuperat d'aquestes pèrdues, va morir la seva dona. Verdi va quedar totalment destrossat, i a tot això s'hi va afegir l'estrena desastrosa de la seva òpera "Un giorno di regno".  El compositor italià estava sol, deprimit i a punt de suïcidar-se, fins que afortunadament una nit de desembre del 1840 Merelli, el director de la Scala de Milà se li va acostar i li va donar el llibret de "Nabucco" i li va demanar que li escrivís una òpera. Verdi no volia tornar a escriure ni una sola nota, però animat per Merelli, en només un any va compondre "Nabucco", que es va estrenar el 9 de març del 1842 a l'Scala de Milà amb un èxit extraordinari. Verdi, alguns anys després d'aquella estrena va dir: "La meva carrera va començar de veritat amb "Nabucco"".

El Metropolitan de Nova York representa aquesta òpera amb les fantàstiques veus de Plácido Domingo, Liudmila Monastyrska i Jamie Barton, entre d'altres, amb la direcció musical de James Levine i amb la posada en escena d'Elijah Moshinsky.

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant una setmana als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut