I puritani

Dissabte, Catalunya Música transmetrà en directe l'òpera "I puritani" des del Metropolitan de Nova York

El dissabte 18 de febrer, a les 19.00 h, Catalunya Música oferirà la transmissió en directe de l'òpera "I puritani" de Vincenzo Bellini, des del Met de Nova York, amb les veus principals de Diana Damrau, Javier Camarena, Alexey Marcov i Luca Pisaroni, entre d'altres, i el Cor i l'Orquestra del Metropolitan de Nova York, dirigits per Maurizio Benini. És una de les òperes programades dins la temporada 2016-2017 del teatre nord-americà. Els comentaris de la transmissió els farà Ignasi Pinyol.

Una de les joies musicals del romanticisme i de la producció del compositor italià Vincenzo Bellini arriba al Metropolitan de Nova York amb un elenc vocal espectacular: l'electritzant soprano coloratura alemanya Diana Damrau donarà vida al personatge d'Elvira, víctima de la bogeria i de l'amor, el tenor mexicà Javier Camarena, que ha causat furor en les seves últimes aparicions en altres òperes belcantistes, interpretarà el paper d'Arturo, l'enamorat d'Elvira, mentre que el baríton Alexey Markov i el baix-íbaríton Luca Pisaroni seran els soldats que han quedat atrapats a la Guerra Civil anglesa. Es tracta de la producció del director d'escena italià Sandro Sequi i la direcció musical anirà a càrrec del mestre italià Maurizio Benini.

"I puritani" és l'última òpera de Vincenzo Bellini i a la qual va dedicar més temps i més atenció. La va compondre a París, on el públic teatral estava molt més acostumat a les nombroses experiències musicals europees i on s'havia de mantenir a l'alçada de Rossini, considerat en aquella ciutat i per tothom durant anys com el més gran dels músics italians. L'òpera es va estrenar el 25 de gener de 1835 al Théâtre Italien de París amb un èxit extraordinari. Malauradament, Bellini no va poder ser testimoni de la consolidació de l'èxit de la seva òpera, perquè, extenuat per la feina, va morir a Puteaux només vuit mesos després de l'estrena de l'obra, el 24 de setembre de 1835.

"I puritani" encara es representa arreu del món, tot i que no gaire sovint, a causa de les dificultats d'execució, sobretot dels papers de la soprano i del tenor. El cert és que  conté nombroses pàgines d'insuperable efusió lírica, com l'escena de la bogeria, i també una gran varietat de motius musicals, que fan que sigui considerada una de les obres mestres de Bellini.

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant una setmana als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

 

 

Anar al contingut