Dissabte, Catalunya Música transmetrà en directe l'òpera "Aida" des del Metropolitan de Nova York

El dissabte 15 d'abril, a les 18.30, Catalunya Música oferirà la transmissió en directe de l'òpera "Aida" de Giuseppe Verdi, des del Met de Nova York, amb les veus principals de Krassimira StoyanovaRiccardo Massi i Violeta Urmana, entre altres, amb el Cor i l'Orquestra del Metropolitan de Nova York, dirigits per Daniele Rustioni. És una de les òperes programades dins la temporada 2016-2017 del teatre nord-americà. Els comentaris de la transmissió els farà Ignasi Pinyol.

Els mesos de novembre, desembre, març i abril, el Metropolitan de Nova York torna a representar l'aclamada i espectacular producció de l'any 1988 de la directora anglesa Sonja Frisell de l'òpera "Aida" de Giuseppe Verdi, aquest cop amb la direcció escènica de Stephen Pickover, que manté la monumentalitat de la producció original, incloent l'escenografia de Gianni Quaranta i l'entrada en escena de cavalls dalt de l'escenari, que afegeixen un èmfasi especial en els conflictes i les motivacions personals dels personatges principals. Aquesta producció, amb gairebé 30 anys de vida, s'ha representat més de 190 vegades al Metropolitan de Nova York i, juntament amb "La Bohème" de Franco Zeffirelli, és un dels clàssics del teatre nord-americà i encara avui dia té el favor del públic que enyora les produccions espectaculars.

La funció del 15 d'abril comptarà amb les veus, en els papers principals, de la soprano búlgara Krassimira Stoyanova, en el paper d'Aida, la cantant lituana Violeta Urmana interpretarà el rol d'Amneris, i el tenor italià Ricardo Massidonarà vida al personatge de Radamés. La direcció musical anirà a càrrec de l'aclamat músic italià Daniele Rustioni, que va tenir com a mentor Gianandrea Noseda i que, als seus 33 anys, ja ha debutat a teatres de tant prestigi com la Scala de Milà o el Covent Garden de Londres. Un repartiment que fa augurar una versió formidable d'aquesta cèlebre òpera de Giuseppe Verdi que tracta de la princesa etíop Aïda, que és feta presonera pels egipcis i convertida en esclava, i Radamés, comandant de l'exèrcit egipci, que s'enamora d'ella i es veu sotmès a un dilema entre la lleialtat a Aïda o al faraó.

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant una setmana als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

 

 

 

Anar al contingut